Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

iolaos 

všechny recenze uživatele

nizkorozpoctova variace dvou rozdilnych polocasu na zamek hruzy. rozjezd je velice pomaly, prvni pulku me neoslovovala atmosfera a prakticky se ani nic moc nedelo a celkove to bylo dost umrle. Ale ve chvili uprku slintajiciho fesaka ze sklepnich prostor zamku vas ovane atmosfera, nikoli ta pochmurne goticka (zprvu ocekavana), ale ona uhrancive brutalnich hratek z dob italskych horroru 70 a 80 let, hlavne ze skladist Fulciho a Deodata. myslim si ze to, co gordonuv tvurci tym v druhe tretine predvedl z hlediska nasili, muze bodovat v chartu nejostrejsich ol'skool horroru vubec... 8/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadá opravdu zajímavě a já se těšil na pořádnou jízdu, kterou slibovalo vysoké hodnocení na netu. První minuty, kdy se na scéně objevil Giorgio byly neskutečné jenže postupem času se tedy alespoň umě vytratilo veškeré napětí. Zlom nastal po kousání bradavek té prostitutky. Protože v tu chvíli byl viděl celý kostým monstra a tady nastal kámen úrazu. Jakmile totiž kamera přestala zabírat vynikající masku (obličej) a sjela níže tak byl vidět gumový kostým, který na herci jen vlál. Hlavně tedy při záběrech zezadu. Tím mě doslova znechutili. Jinak ale musím pochválit výkon Jeffreyho Combse. V celkovém hodnocení takových 65%. ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Ovplyvnený tunajším hodnotením som čakal niečo zábavné, čo bude z katalógu spoločnosti Full Moon vyčnievať a priam žadoniť o pozornosť. Bohužiaľ. Ďalšie ultra lacné béčko (do pekla aj s celým Rumunskom), ktoré si môže podať ruku s takými Subspecies, Lurking Dark či prvým Puppet Masterom. Veľmi slabý Gordon. Škoda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Více než americký je tohle italský horor, který souzní s podobnými italskými snímky ze 70. a 80. let. Tajemný hrad s podzemními chodbami, kobkami, dlouhými schodišti, zavřenými dveřmi, vysokou věží a kreaturou připoutanou rezivými řetězy ke zdi studeného vězení. Rozpadající se rodina truchlící nad ztrátou syna musí čelit zlu, které nezná slitování. Bouře, hlasy, kočka a rozbité zrcadlo. Gore je méně, zato docela slušné - trhání těla lepé děvy zuby, účtování s kočičkou či výchovný výprask důtkami. Pěkná je rovněž maska, na níž se maskéři vyřádili. Jen herecké výkony jsou průměrné a Combs mě tentokráte nenadchnul. Přesto zvedám původní hodnocení o hvězdu, jelikož jsem byl spokojen. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Gordon je prostě mistr! Počáteční nuda? Pomalý rozjezd? Kdepak! To jen Gordon potutelně podřezává žebřík, po kterém stoupáte až do půlky filmu, aby jste poté absolvovali nekompromisní sešup dolů ksichtem rovnou na beton. A stačilo "jen" vzít jednoduchoučký námět, s jistotou zkušeného šéfkuchaře smíchat přesně odměřené dávky napětí, gore a poctivého řemesla, vytvořit skvělé monstrum a to vše okořenit vlastními poznávacími znaky. Výsledkem je bravurní atmosférická záležitost srovnatelná s výtvory evropských žánrových mistrů. CASTLE FREAK mě velmi mile překvapil, řadím ho rozhodně k tomu nejlepšímu, co kdy režisér natočil. Jednoznačně pět *. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama