Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden zámeček a na zámečku blbeček... Co mě potěšilo jako první, byla přítomnost Jeffreyho Combse, se kterým jsem teprve nedávno viděl legendárního Re-Animátora a že hraje i tady, jsem se dozvěděl s až počátečními titulky- první bod nahoru. Co mě potěšilo hned vzápětí, je krásné prostředí ohromného zámku- druhý bod nahoru. No a samozřejmě nesmím zapomenout na to hlavní- na pána domu je vážně radost pohledět, o to spíš, když dostane hlad a začne se svým pětichodovým menu pojídat takřka všechny přítomné (teda kromě kočky jedl už jen tu prostitutku, ale uznejte, že to by tak dobře nevyznělo ;-)- třetí bod nahoru. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No panečku jdu kolem trafiky tam na mě vybafne tento snímek tak si říkám, že to zkusím večer pustit, že to třeba nebude úplně děsný. A ono je to dokonce velmi dobré. Byl jsem napnutý, film buduje hutnou atmosféru, zámecká zrůda má hezky udělanou masku, mrtvoly se hromadí a vše padá na hlavu tatíka, který je ale nevinný i když mu nikdo zrovna 2x nevěří. Prostředí hradu je super nápad jelikož díky tomu film děsí ještě více a já čekal za každým rohem bafnutí zrůdy. No a že občas fakt bafla. Bezva snímek. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gordon, Crampton, Combs, opět osvědčená trojice. A opět krvák a la 19.století, tentokrát ze zpustlého italského šlechtického sídla, jehož rozsáhlá sklepení ukrývají jedno znetvořené monstrum. Sice s amputovaným pyjem, ale s oběma zdravými varlaty, takže nadržené až běda. Ale jeho sexuální pud je orientovaný poněkud úchylným směrem. Nemohlo by to snad být proto, že byl chudák od mala držen na řetězu ve vlhké tmavé kobce a navíc pravidelně bičován? A každé monstrum jednou z podzemí vyleze, aspoň ve filmech... Však pozor, ženské bradavky ani klín nejsou určeny ke kousání, ty jeden zvrhlý zdegenerovaný dobytku! ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto bych Gordona normálně nepoznal, ale usvědčili by ho jeho typický hudební skladatel Richard Band a také jeho dvorní herci. Jedná se o dalšího zfilmovaného Lovecrafta, tentokrát však s částečnými italskými vlivy, ale bohužel jen částečnými. Zrůda byla celkem dobrá, i přesto, že působila neoriginálně, vypadala poměrně věrohodně a prostředí hradu se také podepsalo do tabulky kladů snímku. Nejvíce mi vadilo, že jsem měl pocit, jak strašně silná musela být knižní předloha, protože ten příběh byl podle mě na horor mimořádně dobrý a taktéž to, jak Gordon scény, se kterými si měl více pohrát odflákl a naopak, snažil se natáhnout momenty, které diváka určitě dvakrát nenadchnou. Krom toho se mně ale Castle Freak velice líbil a původně jsem se klonil spíše ke 4 hvězdám, ale zpětně si začínám uvědomovat, že to bylo něco zajímavého, co už tu mockrát bylo, akorát ve zbrusu novém, netypickém kabátě a s nevyužitým potenciálem. 70% ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsme si s kámošem s tohodle filmu dělali srandu, říkali jsme si co to zase bude za starou píčovinu a po půl hodině jsme změnili názor. Tenhle starý horor je velice povedený a prakticky vůbec necenzurovaný. Navíc krvavé scény vypadají věrohodně, žádné takové to když začínal Peter Jackson a ve Vesmírných Kanibalech tam házel hercům pod nohy sirové vepřové a divák měl za to, že jsou to kusy lidských těl. Opravdu velice kvalitní se slabším závěrem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama