Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Filmy Stuarta Gordona mam celkom rad. Ide sice o cistokrvne becka s lacnym televiznym spracovanim obcas podpriemernej kvality avsak z dejoveho hladiska su vzdy zaujimave. Skoda ze nikdy nedostal prilezitost natocit horor s ackovym rozpoctom pretoze urcitymi vypravacskymi (a gore) schopnostami rozhodne disponuje. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

BluRay unrated verzeCastle Freak přináší další porci Gordonovského zpracování Lovecrafta, tentokrát se jedná spíš o psychologické komorní drama s velmi poklidným začátkem, které se zvrhne v sexuální mejdan s brutalitou, kterou jste si nejspíš nikdy nepřáli vidět, stejně jako zrůdu pobíhající chodbami s houpajícím šourkem. Zrůda je skvěle namaskovaná, Combs a Cramptonová - oba herecky zase jinak a opět dobře - hrají ztraumatizovaný manželský pár, tentokrát je ale výsledek tak nějak nudný a nechutný a když se film rozjede ke konci, napětí moc nefunguje a je znát málo peněz i přes půjčený hrad. Snímek je narozdíl od předešlých adaptací nepříjemně předvídatelný a místy směšný. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla úúúžasná horrorová záležitost!! Vyloženě horror s příšerou, (žádnej čistej exploiťák, na který koukám pořád dokola) kterej mi vyloženě sedl ... Film má sice pomalej rozjezd, kde se toho moc neděje, ale dost dobře připraví diváka i na docela v pohodě myšlenku, která z filmu na konci v zejde. Jinak se ale jedná o brutální a šokující řádění v půli filmu utržené zrůdy bez penisu a jazyka ze řetězů podzemního vězení, která to začne dávat všem návštěvníkům a přistěhovavší se rodině fakt ve velkým!! Kamera neuhýbá před ničím, záběry na příšeru jsou opravdu děsivé, film neustále graduje a graduje až do samotného konce. Z některých scén jsem vůbec nechápal, že byly vpuštěny v 90. letech na plátno. Shchytají to ženský fakt nechutně, chlapi, policajti i kočička ... Jeffrey Combs je výbornej ve svý roli, sice zpočátku nemá moc prostoru, ale jakmile příjde řádění příšery, čirá hrůza a děs, tak vyloženě herecky exceluje. Fakt výborný horror takhle na večer. Ty zámecký 90.kový záležitosti moc nemusím, ale tohle je perla ... Chvílema fakt "brrrr" ... a když to píšu já, tak už to musí být. Pro milovníky gore povinnost. A hlavně ŠPIČKOVÁ KAMERA+VÝBORNÝ ZVUKOVÝ doprovod!!! V rámci doby vzniku a žánru jednoznačně naprostý vrchol!!!! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden zámeček a na zámečku blbeček... Co mě potěšilo jako první, byla přítomnost Jeffreyho Combse, se kterým jsem teprve nedávno viděl legendárního Re-Animátora a že hraje i tady, jsem se dozvěděl s až počátečními titulky- první bod nahoru. Co mě potěšilo hned vzápětí, je krásné prostředí ohromného zámku- druhý bod nahoru. No a samozřejmě nesmím zapomenout na to hlavní- na pána domu je vážně radost pohledět, o to spíš, když dostane hlad a začne se svým pětichodovým menu pojídat takřka všechny přítomné (teda kromě kočky jedl už jen tu prostitutku, ale uznejte, že to by tak dobře nevyznělo ;-)- třetí bod nahoru. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

"...Neboť i když mi zapomění dalo klid, vždy si budu pamatovat, že jsem vyděděnec, cizinec v tomto století a cizinec mezi těmi, kdo se dosud nazývají lidmi. To vím od chvíle, kdy jsem vztáhl prsty k nestvůře ve zlatém rámu, kdy jsem vztáhl prsty a dotkl se chladivého, pevného povrchu lesklého zrcadla." Tak tohle je všechno, co Gordon použil z Lovecraftovy povídky The Outsider. Jo, a ještě zámek jako kráva, kde straší. Což kupodivu vůbec nevadí. Bubák má fakt hnusnou tlamu a podivné stravovací návyky. Italští policisté mají IQ vysoké jako včerejší datum, takže taky v pořádku a Jeffrey Combs je jako nevyléčený alkoholik-zachránce vyloženě v pohodě. Dobrý kino. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama