Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Perfektní western, který je na duo Bud a Terence dosti syrovým a nesmlouvavým dílem. Komedií bych tohleto nenazýval, protože k jejich pozdější tvorbě má tohle prostě dost daleko. Ani jedna bitka, skopičiny Terence se nekonají a rány seshora od Buda taky nečekejte. Zato čekejte zajímavý příběh o uloupeném zlatě a o banditovi, kterému by bylo lépe přece jen v hrobě. PS: Jedna hláška se zde přece jen najde a to když Lupič Bill vstoupí do hospody, ve které sedí mimo jiné u stolu Doc (Terence Hill). Bill řekne "Je tady moc lidí". a zastřelí několik hostů. O zlomek sekundy totéž řekne Doc a vystřílí ten zbytek....... Tak asi tolik k humoru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western, ktorym zname duo Spencer -- Hill prerazilo. Sice ide o spaghetti western, ale dost iny nez ako to v Europe zaviedli Sergio leone a Klint VychodnyLes. j to skor fazulovy western, podla niektorych ludi dkonca najlepsi spaghetti western na svete. Preco ? Neviem, BS/TH tu este netvoria rovnocennu dvojicu, Spencer je v uzadi. vela - kam sa budu uberat ich filmy - naznacila Budova veta "Kde sa tu da najest ?" Zaporak v tomto filme je rovnaky ako zaporak vo filme Pro pár dolarů navíc(1965). Scenaristicky kvalitny film, sice sa neda hovorit o nejakych hereckych vykonoch, ale je tu dostatok prestreliek a rezia Giuseppe Colizziho je uveritelna z kazdeho uhla pohladu. Je tu vsak dostatok hlucheho miesta, hlavne v strednej casti filmu a o kladnu postavu tu ani nezakopnete. 79 % ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Úžasný western a jeden z prvních filmů s touto povedenou dvojkou. Ač se nejedná o komedii, která je tak příznačným žánrem pro tyhle dva chlapíky, tak i přesto Vás dokáže zaujmout. Svým příběhem, prostředím, zápletkou a stylovostí. I tak se ale pár dobrých hlášek najde. Třeba jak mezi sebou Doc a Earp zápasí a Doc mu povídá: "Už se těším, až ti rozmlátím ten tvůj hnusný ksicht!" a on mu na to po chvíli odpoví "Ty jeden hnusnej hajzle!" a nebo již zmiňovaná scéna v baru popisovaná uživatelem Xmildenem. Tento western beru jako začátek jejich spolupráce, kde moc pěstních soubojů ala Bud a Terence nečekejte, zato přestřelek (jak už to u kvalitních westernů bývá) je dostatek. 100% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky pomaly ukecany a pre mna nudny western v ktorom nahodou hraju Spencer/Hill. K ich klasickym komediam to ma daleko. Väcsinu filmu tu konaju samostatne a buddy chemia medzi nimi tu uplne absentuje. Rovnako ako humor a bitiek je minimum. Nie su ani zabavne prehnane a ani prilis napadite. Stvalo ma na nich, ze su zrychlovane. Film prekvapi zbytocnou mierou brutality. Dokonca ani hudba sa mi nepacila. Celkovo mi tu chybala ta klasicka pohodova atmosfera. Zapletka má detektivny nadych, co je pre mna v kombinacii s westernovou atmosferou smrtelna kombinacia. 4/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než si Terence Hill a Bud Spencer, ukradli komediální sedmdesátky a osmdesátky, tak si zahráli v tomhle filmu, což je i jejich první společný film. A nutno uznat, že je to jiné kafe, než ty humorné taškařice, které následovali potom, byť určité náznaky, jak a kam se jejich společné filmy budou ubírat, se zde najdou. Ale k filmu, je tady citelně znát, že byť se nějaký ten lehký vtípek zde najde, režisér a scénárista v jedné osobě, preferoval poněkud dospělejší příběh, což je super. Tohle je spíš krimi western, než akční mlátička, či divoká přestřelka, film se z větší části soustředí na Terence, který někam jede a někoho vyslechne a dává si jednotlivé díly skládačky do sebe. Postava Buda zde spíše hraje třetí housle, jelikož hlavní záporák má zde podstatně více prostoru a to je dobře, chytrý záporák, je mnohem zábavnější a nebezpečnější, než nějaká hora svalu. Co mi na filmu mírně vadilo, byl konflikt mezi Terencem a Budem, který byl vyvolán tak trochu uměle, to aby herci předvedli co v nich je a nevědomky a nebo vědomě, si tím získali práci na několik let, viz jejich budoucí filmy. A byť akce zde moc neni, tak je to celkem napínavý a vůbec to nenudí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)
  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno