Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak moc komedie, presto docela slusny western. Po Trumfovem esu sice patrny upadek, ale i tak jeste vyborny film, z dob kdy duo Spancer Hill jeste netocili strestene komedie, ale brali sve herectvi aspon castecne vazne cimz u me jen ziskava. Me se to libilo i kdyz dej nepatril mezi nejpropracovanejsi. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem opět šáhl do filmografie dvojice Spencer-Hill a vybral si film Bůh odpouští, já ne!! Po shlédnutí musim konstatovat, že mi tu příliš nesedí nálepka mimojiné komedie, protože po celou dobu je vše zvážňováno a humornější pasáže (moc jich nebylo) pak hodně ztratí. Vlastně ta snaha vypadat vážně, drsně a přitom asi westernovsky cool je hodně patrná na Terencovi (hlavní postava, Budík hraje lehce druhé housle), u kterého mi to ale vůbec nesedělo. A co jsem si uvědomil, tak je to už několikátý jejich film, který trpí přepálenou délkou. Zrovna tenhle kousek mě v některých místech až neuvěřitelně nudil. Kladný kredit ode mě dostávají Bud a Terence za vzájemné pošťuchování (kterému bohužel nebylo věnováno více prostoru) a také zápletka filmu, která není špatná. ()

Reklama

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Kto Spencera a Hilla vníma ako komediálnych hercov (a kto by nie?), tak pri tomto filme bude musieť na to zabudnúť. Ináč budete sklamaní a filmu dáte nízke hodnotenie, pretože komédie a bitiek, ako ich poznáte z ich neskorších filmov, si príliš neužijete. Napriek tomu, ide o jeden zo starých dobrých westernov, ktoré boli natočené v zlatom období 60. rokoch, aj keď nejde o nejaké veľdielo. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedená o nejlepší western, ve kterém dvojice Spencer-Hill hrála. Ani zdaleka! Bud Spencer tu hraje dost druhořadou roli, větší prostor dostává Terrence Hill. To by nemusela být nutně chyba, kdyby hrál svou osvědčenou postavu „sypmatického mluvky, který střílí proklatě rychle“. V tomto filmu sice střílí také skvěle, ale bez nadhledu. Autoři se za každou cenu snaží vytvořit podobného hrdinu, jakým byl Eastwoodův a Leoneho „pončo“. Hill tak bez přestání kouří cigára, vrhá smrtelně vážné pohledy a mluví neuvěřitelně (míněno-nedá se tomu věřit) drsně (ne sprostě. drsně). Film je poznamenán hledáním té správné polohy obou budoucích hvězd. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western, ktorym zname duo Spencer -- Hill prerazilo. Sice ide o spaghetti western, ale dost iny nez ako to v Europe zaviedli Sergio leone a Klint VychodnyLes. j to skor fazulovy western, podla niektorych ludi dkonca najlepsi spaghetti western na svete. Preco ? Neviem, BS/TH tu este netvoria rovnocennu dvojicu, Spencer je v uzadi. vela - kam sa budu uberat ich filmy - naznacila Budova veta "Kde sa tu da najest ?" Zaporak v tomto filme je rovnaky ako zaporak vo filme Pro pár dolarů navíc(1965). Scenaristicky kvalitny film, sice sa neda hovorit o nejakych hereckych vykonoch, ale je tu dostatok prestreliek a rezia Giuseppe Colizziho je uveritelna z kazdeho uhla pohladu. Je tu vsak dostatok hlucheho miesta, hlavne v strednej casti filmu a o kladnu postavu tu ani nezakopnete. 79 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Cat Stevens (Terence Hill) ve filmu říká, že neumí plavat. Hill však ve skutečnosti plave od dětství a vlastní několik medailí z mistrovství Itálie. (Pepinec)
  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)
  • Poté, co přijedou desperádi s mrtvým šerifem do krčmy, jeden z nich jménem Bud (José Manuel Martín) si vynutí pozornost vesničanů výstřelem do stolu. Před tím je ale detailní záběr na pomalu se otáčející bubínek, ve kterém nejsou žádné náboje. Stejně tak je v záběru na Budovu pistoli při vykopávání zlata ztřetelně vidět, že není nabitá. (p3tris)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama