Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od filmárov Stuarta Gordona a Briana Yuznu nepatrím medzi nadšených obdivovateľov tvorby amerického spisovateľa Howarda Phillipsa Lovecrafta. Videl som však viacero adaptácií jeho diel, ktoré majú na svedomí práve títo dvaja páni. Nedávno som si pripomenul ich snímok "Dagon". Lovecraft túto poviedku napísal v roku 1917, publikovaná bola o dva roky neskôr a filmovej verzie sa dočkala v roku 2001. Ja som ju prvýkrát videl niekedy v roku 2008, po viac ako desiatich rokoch som si tento titul pozrel znova. Som rád, že som sa ku nemu vrátil. "Dagon" je celkom dobrý horror. Tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

arie 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne sklamanie. Očakávanie boli určite vysoké, keďže za touto snímkou stál Stuart Gordon - tvorca kultového Re-Animátora a o to väčšie bolo aj sklamanie. Prvých 20 minút síce prekypuje veľmi pôsobivou atmosférou, ktorá zatieni i nižší rozpočet, lenže potom sa snímka presúva do úplne inej roviny, tajomnosť sa celkom vytratí, vystrieda ju nuda a nevydarené a celkom zbytočné pokusy o humor. Herecké výkony sú dosť otrasné, hlavne v prípade titulného predstaviteľa a príliš nezaujme ani legenda španielskeho filmu Francisco Rabal v jednej zo svojich posledných úloh. Fanúšika hororov určite poteší aspoň jedná lahôdková scéna - sťahovanie kože, no ani tá nedokáže zachrániť rozpačité dojmy z celkového výsledku. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Všechno šlape víceméně slušně. Atmoška je parádní, masky hezky oldschoolové, CGI na poměry béčkových televizáren skoro až nad standardem.... Jediné co absolutně nefunguje je hlavní postava. Týpek mě svým neumětelstvím už po deseti minutách začal srát a jeho křečovitý, bezradný a po všech stránkách špatný projev mě nepřestal iritovat až do samého konce.. Každá kaluž vody na scéně hrála lépe a měla lépe napsanou roli než tenhle zoufalec. Nutno dodat, že mu nepomáhá ani režie, která taky absolutně neví jak a kam jej vést.. Přitom takový lovecraftovský klasik J.Comb by tam seděl parádně... Zbytek filmu mě ale příjemně překvapil..EDIT: Tak po zkouknutí Gordonovy epizody z Masters Of Horror jsem zmatený ještě více.. Ezra Godden hrál úplně vpohodě přestože šlo zase o Gordonovu režii a Lovecraftovu předlohu... ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ako Lovecraftov prívrženec tento film rešpektujem už len z toho hľadiska že filmy podľa jeho predlohy by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky sústružníka.Každý kto však čítal predlohu si tu určite nájde svoje.Jediná a to zásadná chyba filmu bola v zobrazení doby kde sa odohráva a to konkrétne súčastnosť.Fakt nechápem čo tvorcov nútilo k tomu natočiť film v súčastnosti a hlavné dejstvo zasadiť do prístavnej dediny štýlovo ladenej do začiatku 20.storočia.Keby sa celý film odohrával v tej dobe bol by oveľa príťažlivejší a mal by väčšie šance na úspech(to mestečko je k tomu ako stvorené!).Takto sa tu akokeby zbytočne byjú dve časové línie pričom jednoznačne lepšie je zobrazená ta starodávna.Ale aj tak slušný pokus. ()

Leoric odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná adaptace výborné povídky H.P. Lovecrafta, Call of Cthulhu. Temnou atmosféru Arnhemu toto dílo postrádá, tváří se jen jako obyčejný slasher. Filmu nepomáhá ani výběr herce v hlavní roli, a blondýna ve vedlejší roli působí vyloženě rušivě. Je vidět, že Stuart Gordon má svůj tvůrčí vrchol za sebou, i když.. Naděje umírá poslední. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama