Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Vyložene komediálny western som zrejme predtým ani nevidel. Dobre naladený z nahnevaných a zlých som si známe duo vychutnal aj tento krát. Takto vkusné uťahovanie si z viery som v dnešnom svete kde každý na každého páli hneď ostrými tiež prijal s vďakou. Paradoxom je, že tak veselý film je zároveň podnetom k deprimujúcemu zamysleniu sa, kam sa dnešný humor v kinematografii dostal. Kto by vlastne čakal že sa tohoto všetkého dočká vo westerne? Úžasné. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Je bez debat, že právě tady se Hill a Spencer definitivně našli. Spousta situací a scén byla téměř beze změn využívána i v jejich pozdějších snímcích, což se kupodivu ukázalo jako skvělá volba. Příklon ke komedii je evidentní a Terence už představuje jiný typ postavy, než tomu bylo dřív. Výborný dabing dává vyniknout nezapomenutelným hláškám a Micalizziho píseň nastolí už na začátku velkou pohodu, které se film až do svého konce nezbaví. Tuším, že to byl jejich první film, který jsem viděl (v kině v roce 92 nebo 93) a pořád patří k těm nejoblíbenějším. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Spencera s Hillem mám rád hodně. To jen tak na úvod. Najde se samozřejmě i slabší film týhle dvojice, ale tenhle považuju spolu s Dvojníky asi za jejich nejlepší. Spousta kvalitního humoru, mlátičky jaxepatří a hlavně že je tu Dominic Barto, i když jenom chvilku. A hudba už je jenom parádní tečka na závěr :-) ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Westernová taškařice jakž takž fungující díky chemii mezi Hillem a Spencerem. Špagéťáky máme spojeny s revizionistickým subžánrem westernů, které jsou násilné a demýtizující. To však nejspíš neplatí pro italské westerny s tímto hereckým duem. Celé je to velmi rozvolněné, lehké a když už se to semele, tak všichni odhodí zbraně a začnou o sebe rozbíjet židle a stoly. Hlavní záporák, major snažící se vyhnat farmáře z jejich země, by mohl být zastřelen ve třetině filmu, ale to by se nehodilo. V závěru, když jsou jeho muži přemoženy, tak je mu navrhnuto, aby radši odjel do Nebrasky a on tak laskavě učiní. Konec dobrý, všechno dobré. Sračka. Osobně si ani neužívám ty jejich vyumělkované pranice trvající několik minut, což je problém, protože je to jejich trademark a tudíž to bývá hojně užito. Rovněž vidím problém ve slabém příběhu, tedy i slabém dramatu i v tom, že smysl celého filmu je bavit diváka tím, jak si postavy vyměňují hlášky a jak tlustej Buddy vypíná nepřátele na facku (-akorát že vůbec). Barboniho o dva roky mladší Man of the East mě bavil více - i když je to taky taková pohádka. Oba filmy však obsahují krásné hudební téma - to, které vyhrává zde, si Tarantino vypůjčil do svého Djanga (...stejně jako si vypůjčil hudební motiv z Corbucciho Djanga). Sequel They Still Call me Trinity je prakticky tím stejným, ale už bez kvalit, které to u mě u originálu vytáhly na ty 2/5. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama