Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco vtipnější, ještě o něco nadupanější, ale stejně mě tenhle film nezklamal. Bud Spencer a Terence Hill jsou zde skvělí. Myslím, že právě díky nim jsem začal mít rád buddy movies, protože tohle je dvojice, která si prostě dokonale sedne. A western mám samozřejmě rád, takže dobrý nadprůměr. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První film, který natočil Enzo Barboni ještě pod jiným pseudonymem. Dvojka Bud Spencer a Terence Hill zde hrají bratry, kteří ochrání komunitu mormonů před vyrabováním jejich vesnice bandou mexikánů a chlápkama majora Harrimana. Finále vrcholí bitkou, která je vpravdě výborně natočena. Ve filmu se mihne spousta herců, kteří se s touhle sympatickou dvojkou melou i v dalších podobných italských snímcích. Výborná je hudba Franca Micalliziho, která v určitých aspektech připomíná Morriconeho motivy, ale vůbec to nevadí, naopak to sedí k ději moc dobře. Ještě bych rád zmínil český dabing, Trávníček jako Hill a Zahajský jako Spencer mají grády. Pohodová zábava, vtipné gagy a klasická kladiva Buda Spencera :). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem. Opravdu vynikající a ta nejtypičtější zábava pro tuto dvojku. Tentokrát jako bratři, bránící chudé mormony před bandou majora Harrimana a bandou zloděje koní Mezcala. Zvláště konečná bitka je velmi dobře propracovaná s vynikajícími originálními nápady. A nechybí samozřejmě fazole, krásné dívky a hlášky ("Dobrý večer, šerife."-"Drž hubu!"). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně je možné vidět Joeho Trinita (Terence Hill) s malým dítětem držící další dítě. Dítě, které drží, je ve skutečnosti jeho syn. (chleba24)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama