Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Han22 

všechny recenze uživatele

První Spencer-Hillovka, která se blíží klasikám, co si pamatuju a první co jsem už viděl. Je to poměrně vážná variace na Sedm statečných - tentokrát s Mormony versus banda bohatého chovatele dobytka, ale více se fackuje a vtipkuje než střílí a Spencer s Hillem nehrají takové drsňáky jak předtím. Spencer je nabručený zloděj koní Bambino, který je donucen dělat šerifa a Hill jeho poťouchlý a vychytralý bratr Trinity, který mu leze na nervy. Tedy víceméně to, jak jsem je znal ve většině filmů. Nedosahuje to ještě zábavnosti pozdějších filmů, ale záverečná bitka je absolutně nepřekonatelná. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to nic moc, humor je tu minimální (snad je výuka mormonů v bití je vtipná). A jako regulérní špagetiwestern je to neprokrvené, s nudnou a dětsky vhodnou akcí. Celkově se jedná o solidně odvedené řemeslo s mladým a čilím duem hlavních protagonistů z dob, kdy ještě hledali svoji cestu. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V jednom období mi tikala projekce jak na běžícím páse a promítání jsem miloval. Italové jsou na westerny ti nejlepší a tahle komedie se Bartonimu povedla i přes zlomky špatného střihu - např.: když si nalívá levá ruka ďábla (Hill) víno, když jedl fazole :). Líbil se mi projev Grangera. Čistá oddechovka, která pobaví při každé příležitosti! 100% spaghetti… „Vítejte bratři !" ... "Jak ví, že jsme bráchové?“ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)
  • Velký úspěch filmu odstartoval éru tzv. spaghetti westernů. (NiaWolf)

Reklama

Reklama