Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Grogan 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer tentokrát museli ztvárnit dvě rozdílné povahy. Kromě svých obvyklých rolí sebejistých chlápků, co nejdou pro ránu daleko, hrají i jejich naprosté protiklady - přecitlivělé a bojácné milionáře. Bitky a hlášky jsou (nepřekvapivě) skvělé. ("Dostanu se přímo k věci, pane Vonder." - "Jo, ten milion.") ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

No nevím jak u vás, ale pro mě je velice těžké si představit Buda Spencera a Terence Hilla v roli stereotypních snobských podnikatelů s miliony, kteří mají sluhy i v koupelně a nikdy v životě se neprali. Proto taky cítím trochu zklamání, čekal jsem větší nářez. Ale svým způsobem je to zábavné. Při prvním setkání dvojrolí H&S ve filmu jsem se opravdu zasmál, to uznávám. Jinak jsem toto duo viděl vždy v komediálních akčních béčkách, kde hráli pořád víceméně stejné postavy (je vidět, že to nebyla jen finanční jistota některých významných 'konců' Hollywoodu v posledních pár desetiletích) a docela mě bavily jejich hlášky i bojové scény. Možná jsem už trochu starší, ale ke konci Dvojníků jsem se spíš nudil, přestože závěrečný velký fight je na filmu asi to nejlepší. Aspoň jednu věc jsem si z filmu odnesl. Pokud se někdy vyměním s milionářským dvojníkem, musím si před vstupem do auta sundat cylindr (na to ostatní budu mít lidi, ti už si poradí). ;) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Možná proto, že jich v něm je dvakrát více než obvykle. Dvojníci jsou plní neodolatelného a často velice dobře vypointovaného humoru, pánové si dvojroli očividně vychutnali (obzvlášť Bud Spencer v závěrečné rvačce, když se coby milionář bojí rozdávat své typické údery). A ta návyková ústřední melodie, které se nemůžu zbavit... Super. "Odvezte nás na letiště, pak se vraťte sem a odvezte nás domů." ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkové filmy s Budem Spenecerem a Terencem Hillem se podívám vždycky rád, i když to není kdovíjak sofistikovaná filmařina. V Dvojnících hrají oba svůj standard, k tomu se navíc představují i jako změkčilí aristokraté, což vytváří příjemně humorný kontrast. No a sympatické rvačky, bez těch by to snad ani nešlo. Film má bohužel příšerný dabing, ve kterém se na vedlejších postavách střídají asi čtyři dabéři, ale to k Dvojníkům už tak nějak patří. „Jsem Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo.“ (345.) ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italská komedie s oblíbenou dvojicí B. Spencer a T. Hill. V tomto příběhu jsou dva obyčejní chlapíci saxofonista Wonder a kaskadér Vance vybráni jako dokonalí dvojníci dvou zženštilých magnátů Antonia a Sebastiana Coimbrasových. Upjatým boháčům usiluje o život místní mafie a později dokonce jakási skupina válečných veteránů s vrtulníkem zvaná Psi války, a proto si z obavy o své životy najmou nebojácné dobrodruhy, aby je týden zastupovali a zlikvidovali tuto hrozbu. Pochopitelně proměna dvou neotesaných mužů od rány v milionáře v provedení světoznámého italského dua s sebou nese mnoho zábavných okamžiků, stejně tak jako jejich klasické nenapodobitelné akční scény, v nichž padají takové děsivé facky, že nešťastné oběti po nich dělají přemety. Je samozřejmé, že v komedii E. Barboniho se vyskytuje mnoho komických figurek, mám na mysli zejména dvojici zakrslých a zmatených osobních šoférů, potlučeného nájemného vraha či nepoctivého psychoterapeuta. Myslím, že Dvojníci nikterak nevybočují z podobných Spencerovsko-Hillovských filmů, mám však dojem, že díky zápletce s dvojníky je scénář poněkud složitější a zábavnější než bývá zvykem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové navštíví fotbalové utkání, sedí mezi fanoušky klubu Vasco da Gama. (činta)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)
  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)

Reklama

Reklama