Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

4567arthur 

všechny recenze uživatele

"Napište mě na ten papír!... Už tam jste!... Kdo vám dal ten plán letu ?... Včera večer někdo zavolal... Kdo ?... Já sám! Řekl jsem si prostě, co když si to Salud rozmyslí. Neříkals, že letíš taky ?... Ne! Vlastně jo! Nech to laskavě na mě!... Buďte tak laskav a vyškrtněte ho!... Jo!... Dej mi pero!... Žádný nemám!... Já mám!... Od tebe ho nechtěl!" Od westernových rolí se poprvé dvojice přesouvá do současnosti a na plátně pospolu jim to jde opět výborně! Musím také zmínit skvělého režiséra, který tuto dvojku doslova spojil a tím je Giuseppe Colizzi. Snímky jako Trumfové eso a Bůh odpouští, já ne! patří mezi nejlepší westerny ve svý době, který si i nadále budu připomínat. Poslední spolupráce režiséra a hlavní dvojky je rozhodně za pět čerstvých hvězd! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen trochu jiné než zbylé filmy téhle rváčské dvojky. Avšak právě tím, že je to mnohem více dobrodružné, o něco méně fackovací a v mírně vážnějším tónu (ale fakt jen mírně), tak je mi to sympatičtější než většina jejich mnohem známějších počinů. A to i navzdory scénáři, který tu snad ani není a tak sledujeme nahodilé pachtění těch dvou za snadným živobytím chvíli tady a chvíli zase tam. ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Docela koukám, jak nízké hodnocení tenhle kousek má. Nejsem tedy absolutní fanda této dvojky, některé jejich filmy (a to včetně mého v mládí tak oblíbeného Jestli s rozzlobíme...) byly v podstatě dost pitomé, ovšem zrovna v tomto případě jde o možná nejlepší záležitost, ve které se kluci objevují. Konečně je tady scénář, který má hlavu a patu, konečně nejde prvoplánově jen o předvedení sérií úderů na nejrůznější tělesné partie desítek protivníků. Za sebe čistých a nefalšovaných 80%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov mojho detstva, kedy som ako pubertak objavil dvojicu Bud Spencer a Terence Hill. Nesmrtelna klasika tohto dua, na ktorej som rehotal aj po 40 rokoch od natocenia. Mnoho ludi tvrdi, ze vo filmografii Buda Spencera neslo o nijak vyznamny film. Jo, suhlasim, no nemozno len tak odpisat rezisera Colizziho a napisat, ze nemal zmysel zivota. Ludsky zivot zmysel ma a Colizziho zmysel zivota bolo natocit Piu Forte Ragazzi  1972.  Perfektne bitky, hlasky a zaujimave lokality. 88 % ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Staří známi tentokrát v rolích protřelých letců. Po tom, co jsou nuceni nouzově přistát v pralese a seznamují se s místní komunitou hledačů diamantů, se dají na nový způsob podnikání. Dodávají místním lidem potraviny a na oplátku dostávají diamanty, bohužel však nejsou sami. Celý spor je tak nutno vyřešit tradičním způsobem, vždy fungující pěstní domluvou. :-) V tomto případě možná trošku slabší děj, který naštěstí vyvažují oba dva „komici“, jsou ve vrcholné formě. Jako nejvtipnější scénku v tomto případě navrhuji scénku testování „nového“ letounu, před začátkem komerčního využívání. :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)
  • Úvodní scéna s přistáním letadla se natáčela na mezinárodním letišti El Dorado v Kolumbii. (NiaWolf)

Reklama

Reklama