Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak špatně natočen, že ani naivita komedie nezakryla nedostatky. Bytky u kterých je vidět půl metru mezera mezi pěstí a obětí vidí i dítě se zánětem spojivek. Superpolda je ozářen a má super schopnosti = výborný námět, ale bohužel nebyl moc dobře využit. Naivita ve filmu je ale tak naivní, že filmy s Bud Spencerem a T. Hillem jsou oproti tomu na úrovni Shakespearských dramat ! ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Žádný jiný film jsem za život neviděl tolikrát jako tenhle, snad jen Dobrodružství Rabína Jákoba by se mu mohlo přiblížit a to jen díky tomu že jsem ho měl nahrané na stejné VHSce hned za Superpoldou. Už si ani nepamatuju čím mě tenkrát tak zaujal ale možná je to díky tomu že ve filmu téměř nejsou hluchá místa, od úvodní scény v indiánské vesnici až po závěrečný let na bublině se pořád něco děje. Ani moc nevadí absence Buda Spencera protože Ernest Borgnine je taky mimořádný sympaťák a nechybí ani tradiční Hillův záporak Sal Borgese. Dost se mi líbi i ten 70's soundtrack, úvodní písničku jsem po dlouhé době odněkud stáhnul a poslouchal ji hodně dlouho. Hodně filmu pomohl taky skvělý český dabing se kterým mi to doma nahráli někdy v devadesátých letech z Primy, naopak na dvd od vapetu je bohužel ten nejhorší dabing co jsem kdy v nějakém filmu slyšel. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Terence Hilla a Buda Spencera moc nemusím a ani mě ty jejich filmy, kde padají rány a ozývají se takové zvuky, že to ani není možné, moc nemusím. Ale tenhle film je snad to jediné co se mi s Terencem líbilo a bylo to velmi zábavné. Z ozářeného policajta se stal superpolicajt. Jedinou jeho nevýhodou bylo to, že nesnášel červenou barvu. Jen lituji, že tenhle film jsem už hodně let neviděl a doufám, že se brzy dočkám. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně jsem se bavil, a to je přece u komedie nejdůležitější, proto nemohu hodnotit níže, i kdybych chtěl, a já ani nechci, Terence Hill je totiž sympaťák, radost pohledět na ty jeho akčně-komediální kreace (tato poznámka se vztahuje ke všem jeho filmům, s kterými jsem měl tu čest, a které jsem tu dle všeho neohodnotil, přece jen je to notná dávka let, a já nechci nikomu nadržovat). 70% ()

meemini 

všechny recenze uživatele

Bývalo to i lepši, co říkáš, Terenci? On sám o sobě baví. Baví mě se na něj dívat. Prostě je to sympaťák, a to je velká část úspěchu. Ale celý film si s tím nevystačí, i kdyby superpoldové z oken padali. Chvílemi je Hilluv polda sranda, delšíma chvílemi nuda a ještě zbývá trocha na podivnost s baloonem. Rád se někdy znovu podívám na pár částí. Zbytek mě nezajímá. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Když Dave (Terence Hill) a seržant (Ernest Borgnine) vyletí z moře na žlutém balónu, jsou jejich šaty za pár vteřin naprosto suché, a to i přesto, že se právě vynořili z vody. (henrycruel)
  • Ze začátku filmu je uvedeno, že Dave (Terence Hill) neumí plavat, protože vyrostl v horách, ovšem na konci filmu je schopný bez problémů zachránit seržanta z potopené lodi. (henrycruel)
  • Malý hydroplán, kterým na konci filmu prchá Torpedova banda, je typ UC-1 Twin Bee. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama