Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Díky scénáři jeden z nejlepších filmů, co spolu Terence Hill a Bud Spencer natočili. Vyvážená kombinace zábavné (a velkolepé) akce a drsných dialogů, humoru i (díky Elii Wallachovi) emotivních scén. Funguje to dneska a bude to fungovat i za deset let. A nejen díky nostalgii. Italové westerny prostě uměli. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Nejepičtější" z celé Colizziho trilogie. Duo Spencer a Hill už v mnohem komediálnějším pojetí, ale pořád ještě přímo nešaškaří.  Bitky už jsou sice řádně ztřeštěné, ale zbytek se pořád odehrává na vážnější notě. Velkou ozdobou je pak Eli Wallach, který se "špinavou elegancí" dodává  i špetku emocí a snesitelného patosu.  Pohodové pokoukání, tak akorát na nedělní odpoledne. Čtyři mezi oči. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 23.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami - Amatéri z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný kinodabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K filmu dodám snad jen to, že Spencerovi s Hillem slušelo, když byli v trojici ještě s dalším sympaťákem. Ale cítím potřebu si položit řečnickou otázku, proč, proboha, někdo musel spáchat nový dabing, když ten z roku 1983 je geniální? Ležérní Hrušínského dabing Spencera překonává originál. A pak si nějaký hňup usmyslí, že by bylo príma, kdyby byl nahrazen patlavým Zavřelem, kterému není takřka rozumět. A Zahajský, budoucí Spencerův dabér, si s poklidem mluví Wallache. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu "Boh odpúšťa... ja nie!" sa nesie v podobnom duchu, teda dej má viac bližšie ku klasickému westernu ako ku komédii. Napriek tomu, že v tomto filme Spencer a Hill sa viac blížia k filmom, v akých ich väčšinou poznáme, ich typických a zábavných bitiek si užijeme len veľmi málo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama