Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (132)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Na prvních dvou Gordonových adaptacích Lovecrafta se mi líbí, jak vezmou krátkou povídku, rozvedou koncept a příběh do celovečeráku a ještě to zmodernizují v rámci osmdesátých let, aniž by Lovecraftovo dílo urazili a znesvětili. Re-Animátor a From Beyond nabízí solidně nadupaný děj, atmosféru, děs z neznáma a ono neustálé pokušení člověka strkat prsty do fenoménu, o kterém tuší, že ho zničí. Plus dobří herci, fajn soundtrack, efekty a nekompromisní přístup, co se týče násilí a v případě tohoto snímku i erotiky. Jasně jeden z mých Top 10 hororových filmů. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si podpísanie sa času a aj to, že vo svojej dobe to musela byť hnusná úchylačina, ale dnes sa na to nedá pozerať inak ako s pobavením. Hnusných nápadov a krvavých či slizkých výjavov je tam požehnane, ale chýba mi tam väčšia logická prepojenosť a samotný aktéri sa chovajú veľmi nelogicky, čo mi ničilo výsledný dojem a nejako som si nemohol vychutnať poriadne ten film. Avšak Barbara Crampton v latexe potešila... ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Ještě před přečtením povídky, mladistvá srdcovka. Po přečtení...naprostá srdcovka. Od dnes již zesnulého S.Gordona, který asi jako jediný (když nepočítám ony 2 vynikající čb HLPovky od Lemana a spol.) chápal, jak má býti HPL převedený do tehdejší současnosti (když už to musí býti) bez toho, aniž by došlo k devalvaci hodnot Lovecrafta a jeho díla. Yuzna/Gordonův matador Combs, v těsném závěsu s jako vždy sexy Barbarou Cramptonovou, která se ve 2.pol. promění z vědkyně, na parádní ´´dominu´´, se vším všudy, kteroužto scénu si jako jiní, dávám několikráte;) včetně dalšího H veterána Teda Sorela. Sice se zde upravovalo apod., ale ten HPL tam zůstal a to je ta největší přidaná hodnota vůbec. Nevstupujte do domu na Benevolent street. Bizarní, slizské, hororové s pěkně šíleným koncem. Doslova.;-) Special quest star...the Resonator, který se panu Nataluccimu opravdu povedl. Včetně těch tvorů, které jsou tak parádně ztvárněné v comicsovém špalku od mistra Moorea...Providence. Staré zlaté časy. ,,Edwarde...ono to běží samo!´´ ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Propátrávání béčkových vod osmdesátých let, čas od času přinese skutečně zábavnou podívanou. Nechutné triky plné krve a hnusu, ještě lepší masky a naprosto ulítlej námět, kde se vysávají mozky a ukrucují hlavy. Moc zajímavá podívaná, která i díky své přiměřené délce ani na chvíli nenudí. Navíc Barbara Crampton a její proměna je neskutečně vzrušující :-). ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo mám rád na 80-ties béčkových hororoch tu je v plnej miere a vrcholovej kvalite! Krásna Barbara Crampton, ktorá ukáže cicky a navlečie sa do sado-maso oblečku tu má skoro všetky možné polohy: nevinná kráska v nočnej košeli versus zvodná chlípna dračica v latexe, okuliarnatá ambiciózna vedkyňa versus psychopatická narušená pacientka... Vrcholom sú však ako to už v takýchto prípadoch býva geniálne masky a efekty, ktoré sú tu vskutku pôsobivé a megalomanské a dokonca oveľa lepšie, ako o tri roky neskôr producent Yuzna so Screaming Mad Georgeom urobili v Society (aj keď tam to nabralo status kultovosti kvôli kontestu a úchylnosti). Skrátka, táto na pohľad komorná a nenápadná "Lovecraftovko-gordonovko-Yuznovka" ma prekvapila a plnohodnotne potešila. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (14)

  • Tričko Miskatonické univerzity, ve kterém spí Dr. Crawford (JeffreyCombs), odkazuje na tvorbu Howarda Phillipse Lovecrafta. Na Miskatonické univerzitě v Arkhamu má být totiž uložen legendární Necronomicon. (m.xFuck)
  • Přestože jde o americkou produkci, film byl točen v Itálii. Proto i například vystupující sanitka je značky Fiat, konkrétně typ Ducato. (Stejšn)
  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama