Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

misterz 

všechny recenze uživatele

Z Lovecraftovej predlohy mám obyčajne zmiešané pocity. Nápad je skoro vždy zaujímavý, ale rozvedenie do príbehu často upadne len do priemeru. Je to aj tento prípad. Dejová linka sa tu miestami ťahá ako chrípkový sopeľ, jednotlivé scénky sa zbytočne naťahujú a zachádzajú do zbytočností, čo logicky uberá na atmosfére aj napätí. Na druhú stranu chválim na tú dobu celkom dobre zvládnuté trikové efekty, pričom sa tu našlo aj kopec slizu a hnusu. Ani gore nebolo zlé, ale zase ho nebolo veľa. Koniec našťastie svojou akciou niečo málo ohľadom celkového dojmu vylepšil. Len priemer. 60/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Víceméně totožný tvůrčí tým jako u o rok staršího Re-Animatora, předloha opět Lovecraft, v hlavních rolích opět šílený Combs a odhalující se Crampton, ale tentokrát se hraje na poněkud temnější (a nechutnější) notu. Téměř absence humoru (včetně černého), zato více vážnosti a horrorovosti, tedy více "lovecraftovosti". Ale pořád je to víc taškařice než horror, nemůžu si pomoct. A komediálnější Re-Animator mě bavil o dost víc, jeho děj mi připadal pestřejší i záživnější. I tady ovšem musím ocenit práci trikařů a nadprůměrnou porci bizáru a nechutna. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

(Pozor časová slučka!!!) Brian Yuzna a Charles Band adaptujú Lovecrafta. Zaujímalo by ma, čo by nato povedal Lovecraft; či by bol spokojný s maskami a splatterom. Určite si vždy prial, aby hral hlavnú úlohu ten týpek z Re-Animatora a zaručene ani netušil, že postava Barbary Crampton mala byť tak sexi! Bože, šak on ani nevedel že cituje Cronenberga! Predlohu som nečítal, ale hádam že v nej nešlo len o onanovanie nad vysávaním mozgov. Predloha musela byť nudnáá. Ja radšej béčka ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Stuart Gordon /Panenky 1987, Re- Animator/ natocil len priemerny horor, ktory ani nema poriadne cim vystrasit. Krvou sa setri - a to je dobre, nejsem upir a vlastne krv neznasam aj v reali, ale nechutnosti zase dostali priestor. No nic, po reziserskej stranke je to priemerne a Jeffrey Combs sa snazi, aj ken Foree /Dawn of the Dead 1978/. Holt, ale Gordon je tu len za zrucneho rutinera : 56 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní béčkový intersoňácký horůrek podle H. P. Lovecrafta od tvůrců RE-ANIMÁTORA a řady dalších pozdějších lovecraftovských adaptací, který jsem si v pubertě zamiloval. Klasické motivy - šílený vědec, vědecký experiment, otevření brány do iné dimenze, blázinec - parádní masky, které připomínají Věc, neónový vizuál a jedna dokola přetáčená erotická scéna :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen podle románu „From Beyond“ od amerického spisovatele H.P. Lovecrafta z roku 1920, která má 7 stran. (Chuppa)
  • Protože se film natáčel v Evropě, ale produkce byla americká, snažili se tvůrci film trochu více „poameričtit“. Vznikla tak scéna, v níž hrdinka řídí anglickou dodávku Bedford CF, ale filmaři z ní odstraněním prvních tři písmen názvu a přidáním falešných amerických značek udělali Ford. (Stejšn)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama