Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale vtipná zábava, kde Banana Joe (Bud Spencer) žije na svém ostrůvku Amantidě v Peru a spokojeně si s místními pěstují banány a v poklidu vegetují. Až do tohoto ráje vstoupí velkoobchodník a prohnanec Torsillo (Gianfranco Barra), který chce všechny banánové plantáže a v tomto ráji vybudovat továrnu na banány a hernu, aby místní výplaty hned prohráli. A tak Banana Joe se vypravuje do města, aby získal povolení k prodeji banánů. Ale protože nemá žádný doklad musí bojovat s těžkým byrokratickým aparátem, vstoupí na chvíli do armády a pro dezerci a pověšení ministra na věšák se dostává až do vězení. Tak nějak mu pomáhá, nepomáhá podvodníček Manuel (Mario Scarpetta) ale podaří se mu získat kromě povolení i srdce krásné zpěvačky Dorianne (Marina Langner), která pak začala vyučovat v nové amantidské škole. A samozřejmě spousta pěstních rvaček až po tu největší závěrečnou, kdy demoluje Torsillova stavení na svém ostrůvku. Jednoduché, ale velmi zábavné. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Další film, ve kterém Bud Spencer prostě hraje Buda Spencera. Facek během filmu létá o trochu méně než v jiných příbězích, avšak další elementy Budova hereckého rejstříku mohou vyniknout o to více. A musím říci, že pohled na Buda v budce pro stráž kasáren je vskutku nezapomenutelný. Z jeho hromotluckosti se těží i nadále, a to v tradičně infantilních scénách z vojenského výcviku. Neopomenutelná smysl pro spravedlnost také nechybí, a tak Bud vyhodí z klubu, ve kterém pracuje jako vyhazovač, i místního velkomafiána a po něm dokonce i samotného majitele. Některé scény jsou poněkud hluché, co se týče jejich spádu, ale pokud se dokážete zabavit tím, že se kocháte naivností tohoto typu filmů a smějete se už samotnému pomyšlení, jaké je štěstí, že něco takového bylo natočeno, bez problémů je překlenete. Ač jde o další přímočaře dětinsky absurdní komedii, nechybí tady i sociální přesah v podobě tématu byrokracie a dalších nesmyslů, jejichž absurditu si při své běžné existenci ani neuvědomujeme. "Banánový Joe" tak činí narozdíl od třeba "Bohové musejí být šílení" trochu humpolácky, ale to k tomuto typu filmu prostě patří. Nadržuji, ale tyhle filmy mám prostě rád. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Banánový Joe je jeden z mála filmů, který funguje i když v něm figuruje Bud Spencer zcela sám. Je sice patrné, že mu parťák chybí a těch rvaček taky ve snímku není moc a nejsou tak úderné, přesto je film docela oddychový a příjemně utíká. Joe v něm naráží na klasický úřední šiml a musí projít mnohými peripetiemi, aby získal licenci. Však taky Steno spolupracoval s tímto obřím hercem často a často právě jen s ním samotným. Ještě mě zaujalo, jak v závěru Joe odpoví mafiánskému bosu: "A já jsem Bardotka." Což je zajímavé, když do té doby nevěděl ani co je televize. Další zajímavostí je, že se jedná o poslední filmový scénář Gunthera Philippa pro něhož zároveň šlo o jediný ne německý a ne rakouský film. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

"Čím si sa živil doteraz? Jedol som banány". Kdesi v tropickej riti strednej ameriky, v tej najzapadnutejšej dedinke kde zdochol moskyt, žije okrem nejakých tých podvýživených černoškov aj jedno vypasené indivíduum zvané Banánový Joe. Bud Spencer tentokrát nehrá svojho typického naštvaného hundroša, ale priblblého dobráka s IQ hojdacej velryby, ktorého jediným zmyslom života sú banány. Banány totiž hýbu svetom, to vie každý Jožko Mrkvička ( pre čechov Véna ). Lenže na ich predaj nemá povolenie a tak sa poprvý krát v živote musí vydať do mesta aby si ho vybavil. Lenže na to potrebuje občiansky preukaz ktorý samozrejme nemá, takže si musí vybaviť najprv ten. Lenže na to potrebuje rodný list ktorý taktiež nemá a bez občianskeho preukazu mu ho nevydajú. Skrátka sa začne topiť v plesnivom močiari byrokracie a to bohužiaľ pozná každý z nás. Nejaký tí smiešny gangsteri ktorých si proti sebe poštve sú oproti tomu len také ľahké rozptýlenie spojené s trochou nezáväzného fackovania. Najlepšia Budova sólovka, jednoduchá až primitívna, ale príjemná komédia ktorá ma vždy pobaví. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale pre mňa je toto dokonalá komédia sama o sebe. Proti byrokracii a všetkých kravinám. Milujem scénku, keď si Joe potrebuje vybaviť občiansky preukaz a rodný list, milujem scénky z vojny, milujem ako si myslí, že mu muž v telke hovorí aby sa poriadne obliekol, milujem keď pracuje ako vyhadzovač. Tento prostoduchý dobráčik proste má talent robiť veci poriadne... alebo občas jemne nepochopiť. Je to pre mňa absolútna klasika komédie... treba vidieť. :D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)

Reklama

Reklama