Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní film, co každého zasvětí do tajemství kulturistiky, ale hlavně do Arnoldovi psychiky. To mě na tom bavilo nejvíc, ta jeho sebejistota a žertíky. Nejlepší bylo když se rozcvičovali těsně před finále a Lou Ferrigno tam neartikulovaně řval a přišel Arnold a zeptal se: "Co si to řikal Louie?" Samotnýho Loua mi ale bylo trochu líto, protože fakt tvrdě dřel. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych nečetl Arnoldův životopis, asi by se mi dokument líbil, ale takhle je vidět jak strašně povšechně a také povrchně je tenhle film zpracovaný a byť mapuje jen zlomeček života této vyjímečné osobnosti v období jeho kulturistické kariéry za oceánem, nedozvíte se z něj prakticky nic. Nicméně i tak je to pěkná sonda do kulturistických duší... ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně vousatý dokument ze 70.let o svérázné subkultuře dnes nazvané "meateater". Když maskulinní protagonista říká, že někomu vadí, že nemá žádnou víru, u mě nemá pravdu. Z kategorie kamarád ho jen přesunu do kategorie známý. Ta historka Schwarzeneggera jak poradil konkurentovi na pódiu křičet je vtipná. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Bylo natočeno víc než 100 hodin materiálu. Hotový film se dočkal stopáže 85 minut. Speciální DVD ke 25. výročí natočení obsahovalo několik do té doby nepoužitých záběrů. (Morien)

Reklama

Reklama