Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Michael Noer servíruje typicky ostrou, chladnou a bezvýchodní filmařinu ze Severu a nejvíce film připomene Refnova Dealera. Kodaňské podsvětí má blízko k Londýnskému a nepříjemná atmosféra z filmu dýchá z každého kouta. Roland Møller jako prototyp hajzla opět vynikající a Gustav Dyekjær Giese to zahrál také velmi obstojně. Tyhle filmy můžu, takže za mne velká spokojenost. 85% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zlodějíček Casper si tu a tam v poklidu vykrádá vytipované nemovitosti, hádá se s přistěhovaleckým gangem, za kolik jim lup prodá, snaží se postarat o rodinu, kterou má opravdu rád, s přítelkyní a zhuleným kámošem se chodí odreagovat. Pak se ovšem náhodně setká s cizincem, který má pro něj dost konkrétní nabídku/objednávku…no, co si budeme povídat, hlavní postava si koledovala o průser prakticky od první minuty, a tak je divákovi poměrně jasné, že i zapojení mladšího bratra nejspíš nebude tím nejlepším nápadem. Čím víc se mu daří, tím se dá čekat drsnější pád, protože s přibývajícími penězi se přitvrzuje. A po pasáži zakončené výjevem v poli je divák svědkem reálného pohledu na to, kde končí touha po luxusu, když přijde na lámání chleba (podobný typ scén nebývá v žánrových filmech zrovna obvyklý a já to jen kvituju). Nepříliš překvapivý konec pak už nic nemění na tom, že Severozápad je dosti syrově a autenticky působící podívaná, která dokáže diváka vtáhnout do příběhu, a já jí přiklepávám solidní 4*. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Na severskej kinomatografii sa mi paci, ze sa na nic nepokusa hrat, neprikrasluje a citovo nevydiera ako to byva v americkych filmoch. Nie je to vzdy prijemne pozeranie a malokedy sa dockame happyendu, napriek tomu Dani opat raz ukazali svoje kvality v pribehu dvoch mladistvych kriminalnikov. Koniec je trochu predvidatelny, napriek tomu sa udeje sposobom, aky necakate. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola reastickosť až na kosť. Takmer autenticky natočená, surová dráma z prostredia organizovaného zločinu, ktorý sa nachádza na každom rohu, v každom meste, priamo pred našimi očami. Film poodhalí ako málo stačí k tomu, aby človek s trošku nepriaznivým osudom prepadol zločinu a dal sa na zlé chodníčky. V štýle dokumentu, kde je takmer všetko natočené zblízka ručnou kamerou, divák prežíva príbeh malého zlodejíčka, ktorý sa zamotá do pavučiny zločineckých gangov, naozaj intenzívne. Film je výpoveďou rozvrátenej rodiny s nádejov o lepšiu budúcnosť, bratskej lásky a zrady. To všetko v atmosfére neľútostnej drámy a dychberúceho thrilleru od severanov, ktorí presne toto vedia natočiť ako nikto iný. 85%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama