Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Once upon a time... or maybe twice." To je jim tak podobný, pacholkům. Vcelku zajímavé je, že kreslení Brouci se sami nemluví, jejich účinkování se omezuje na krátký vstup na konci. Škoda. "I've got a hole in my pocket." Některé části jsou velmi vydařené, například hned úvodní Eleanor Rigby. Celkem řečeno, George Dunning byl nejspíš solidně padlý na hlavu, v tom nejpozitivnějším slova smyslu. -"Bless you." -"Should I sneeze?" ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele

Film je asi dosť silné slovo, keďže ide o akúsi zmesku LSD tripov, a to riadnych, na pozadí zhuleneckych opisov akýchsi tém. sem tam príde originálna pieseň, aj keď neviem či film ponúka originálne videoklipy. Každopádne ponúka originálne tripy, ktoré sú miestami tak op, že nie je pochýb, že v tabaku mali primiešane aj nejaké to seno 😃plus to prespikujte akýmsi Monty Python feelingom a raznici je hotové ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí Beatlesácký film je naprostý psychedelický úlet, který nejde ani tak nějak rozumně hodnotit. Dialogy prakticky neexistují, jen různé slovní hříčky. Animace určitě nedosahuje kvality tehdejších Disneyovek, ale na druhou stranu ty desítky, stovky podivností co jsou tu vyobrazeny muselo dát mnohem větší fušku nakreslit a naanimovat, než řekněme Knihu džunglí. Na tou vší šíleností je naštěstí celkem tradiční příběh - Beatlesáci se vydávají v ponorce do Pepřenie, aby ji zachránili před invazí modrých hnusáků, kteří vymazávají všechny barvy z lidí. Dá se říct, že mě mnohem víc bavily úlety v ponorce, než finální dění v Pepřenii, ale celkově je to narozdíl od Help pohodová zábava. A hlavně jsou tu opět nezapomenutelné písničky. Většina z nich by v pohodě stačila na Oskara, ale bohužel vznikaly rok, dva zpátky, takže smůla. A hlavně je tu spousta hitů - popově rozjásaná Yellow Submarine, smutná Eleanor Rigby, Nowhere Man, oslava lásky All You Need Is Love, rockový nářez Srg. Pepper Lonely Heart Club či psychedelická Lucy in the Sky with Diamonds, kterou si později půjčil a proslavil Elton John. I ty ostatní písničky mě celkem bavily, takže ač jsem se toho filmu poměrně bál, nakonec to vychází na solidní 4*. Animovaný film roku 1968. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Beatlesáci jsou u mě (nejen u mě, jasně) prostě lety prověřená kvalita, spolu s Die Happy jediná kapelka, která se mi ani za víc jak deset let pravidelnýho poslechu neoposlouchala. S jejich filmy je to ale horší, nedám sáhnout na Perný den, to je u mě eňo ňuno majsterštyk. Help je zase mega blbost o ničem, jejíž dokoukání mě stálo hodně úsilí. A Submarine? Tak ta si to proplula někde mezi, její poslech mi působil mírné chvění v podbřišku, dokoukání mi nečinilo výraznější problémy, ale sledování mě nijak nefascinovalo a nepřilákalo k opětovnému někdy vidění. Trošku mi připadalo, že sleduju obeatlesákovánou zhoubičkovanější verzi Katamari Damacy s legendární čtyřkou v čele (jen ten gamepad nikde). 40% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Modří mizerové, hlavní záporné postavy filmu, mají na každé ruce šest prstů. (ČSFD)
  • Lennonův syn Sean Lennon neměl o minulosti svého otce jako člena Beatles ponětí, dokud nezhlédl tento snímek. John mu tehdy vysvětlil, že se musel vzdát tohoto života, aby mohl být s ním a s Yoko Ono. (ČSFD)
  • Autorem kresby Žluté ponorky je Čech Heinz Edelmann, který se narodil 20. června 1934 v Ústí nad Labem. Ve dvanácti letech však musel díky poválečnému odsunu Němců opustit Československo. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama