Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacházíme se v blízké budoucnosti, rozsáhlé oblasti světa jsou sužovány ekologickými katastrofami. Proti dalšímu znečišťování vystupuje nyní již mocné hnutí pod vedením reverenda Moselyho. Ten je trnem v oku šéfovi obří průmyslové korporace Turnerovi (Saxon), jenž mimo jiné financuje vývoj prvních kyborgů. Nejlepší z nich, bývalý voják Paco Queruak (Daniel Greene), je vyslán, aby reverenda odstranil. V Pacovi se však na poslední chvíli probudí lidské svědomí a Moselyho pouze vážně zraní. Nyní je mu v patách jak policie, tak Turnerovi zabijáci... (J.Connor)

(více)

Recenze (44)

anderson 

všechny recenze uživatele

Céčková lahôdka o kyborgovi, ktorý sám nevie, že je iba stroj na zabíjanie. Po tom čo sa u neho prejavia emócie a odhalí svoju identitu rozhodne sa svojmu stvoriteľovi pomstiť. Na porevolučných VHS a na už zrušenom kanáli TV3 sa tento skvost objavil pod diabolským názvom: Hands of steel: Paco - stroj smrti. Kedysi pravá perla pirátskej distribúcie rokov 80-tych. (22.10.2004) ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha italských napodobenin úspěšných amerických filmů, konkrétně Terminátora. Paco je vyslán aby zabil reverenda Moselyho, avšak slituje se nad ním a jenom ho smrtelně zraní, tento neúspěch však nemůže zůstat bez následků, po stopách mu jde nejen FBI, ale i jeho stvořitel Francis Turner, Paco je totiž kyborg a někde v jeho mozku ještě zůstala část člověka. Takže se vypraví do Arizony, jak mu jeho chabé vzpomínky radí, najde krásnou servírku, do které se zamiluje (láska je opětována), najde nepřátelské tiráky a dokonce potká jiného kyborga. Nástin příběhu nezní špatně, sice nic originálního pod sluncem, ba právě naopak, např. scéna opravy ruky, totálně vykradená z Terminátora, ale to není ani tak moc důležité, spíše jde o to, jak se nápad zrealizuje, v čemž tví kámen úrazu. Při sledování jsem měl dojem, jako by film režírovali dva naprosto odlišní lidé, první dvě třetiny jsou chudé na akci, krev, honičky, prostě to nač čekáme, zato je tam přehršel dialogů o ničem. Poté co uplynou, jako by se režisérské taktovky chopil někdo jiný, nebo se režisér probral z komatu a došlo mu, že tohle není filozofická záležitost, ale akční film, tak najednou pořád něco vybuchuje, střílí se, vidíme i krev (konečně), kamera pěkně krouží na krásnými arizonskými scenériemi, prostě takhle měl film vypadat hned od začátku. Neříkám, že se mi to nelíbilo, líbilo, včetně dokonalého dabingu, kdy všichni dabéři pronášejí své dialogy, naprosto stejnou modulací hlasu, sice chybí král porevolučního dabingu Bohdan Tůma, zato však nechybí Petr Oliva v hlavní roli. Škoda, mohlo to být lepší. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, vybavuju si tyhle kouzelné béčkové napodobeniny z dob, kdy díky Terminátorovi frčely kyborgové a ostřejší sci-fi diváci vyžadovali. Tenhle italský „klenot“ má všechny nešvary podobně laciných thrillerů, včetně brutálního (bizarního) násilí, v tomhle případě třeba rozmačkávání hlav protivníka. Kouzelné, naivní, svižné a s laserovými kanóny. Nostalgie pracuje. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Cool. Amíci a kyborgové si v klidu šprechtí (a to by člověk očekával, že se budou dorozumívat v italštině) a do toho nám odněkud z dáli zní mateřština. Taky někdo dostane přes držku, někdo se zamiluje a někdo si jen tak mezi řečí postěžuje, že mu chybí duše. A já? Já si ještě párkrát udělám výlet do osmdesátek. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno VHS kult a i dnes se dá kupodivu na nejmenovaném skladišti filmů stáhnout VHS rip s jednohlasým dabingem. Ten jsem pro tentokrát oželel, poněvadž při posledním pokusu jsem projekci díky zcela neslyšitelnému dabingu musel vzdát.  Braková akční perla od mého oblíbeného italského mistra Martina šlape jako dobře namazaný stroj smrti. Zápletka je sice příšerná a moc nedává smysl, nicméně jednotlivosti dávají dohromady velmi zábavný obrázek s inspirací v Terminátorovi a až neuvěřitelnou podobností s o rok mladším Over the Top se Sylvestrem Stallonem.  Prkenný, ale vlastně vzhledem k okolnostem přesný herecký projev Daniela Greena uhlazuje výborná Janet Agren a  pochopitelně nedostižný parchant George Eastman.  Filmový zážitek , který rozhodně není pro milovníky stříbrného plátna, dobrých filmů a kvalitní kinematografie. A možná ani pro ty ostatní. Zdaleka nejen z nostalgie za čtyři písty v zápěstí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Ke konci filmu honí šéf Turner (John Saxon) Paca ve vrtulníku. Lze si ale všimnout, že jsou to ve skutečnosti vrtulníky dva – když je stroj ve vzduchu, je to Bell 206 Jet Ranger, když je na zemi, je to Agusta 109. Přestože jsou si obě helikoptéry tvarově podobné a ve filmu mají i podobné zbarvení, tak kromě jiné imatrikulace má Agusta hlavně na boku o jedno okno víc a zatahovací podvozek. (Stejšn)
  • Herec Claudio Cassinelli zahynul během natáčení při nehodě helikoptéry. (J.Connor)

Reklama

Reklama