Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

arie 

všechny recenze uživatele

Sergio Martino, meno, ktoré si vďaka tejto snímke budem pamätať už navždy, stvoril giallo, ktoré bez najmenších problémov prekonáva všetko, čo som doposiaľ videl od Argenta či Fulciho. Vizuálne úchvatné až snové aranžmá ma doslova vtiahlo do príbehu, ktorý je krásne napínavý a krásne zamotaný. Krásna a skvelá je taktiež Edwige Fenech v hlavnej úlohe a rovnako jej mužskí kolegovia – charizmatický George Hilton a násilnícky Ivan Rassimov, keď si spomeniem na niektoré dubiózne herecké výkony z filmov dvoch vyššie spomínaných talianskych hororových majstrov, je pre mňa záhadou, ako dokázal ich menej známy žánrový súputník natočiť takto enormne pôsobivú záležitosť. Grandioso Signore Martino ! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Znásilnenie v daždi bude na konci vekov určite nominované v prvej päťke najromantickejších znásilnení v histórii kinematografie. Každopádne Strano vizio della Signora Wardh zďaleka nie je vizuálne tak precízne ako Bava či Argento, no aj tak stále relatívne pôsobivé a to najmä vďaka úžasnej snovej romantickej hudbe. Celkovo ale skôr priemer. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po mírně nadprůměrném Martinově Torsu jsem čekal, že Sergiův první film bude povedenější, ale vůbec mě nepřesvědčil. Skoro se stává pravidlem, že pokud je v giallu hlavní postavou žena, je vždycky nesympatická. Nemohl jsem si pomoct a ke konci filmu už jsem vrahovi fandil, aby konečně našel cestu k hlavní postavě a ukázal jí svou břitvu. Navíc další věc, která mě trochu deptala, byl chaotický střih. V některých scénách to bylo možná na místě, ale po většinu stopáže to působí velmi divně až rušivě. Ale z celkového pohledu vypadá tento snímek ještě vcelku dobře, proto se přikloním k třem hvězdám. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Celkově je to drsný, ale žádný plochý příběh. Jednoduše napínavá zápletka, která nenechá takřka vydechnout. Co je však podstatné, že to není předvídatelné a dobře v rostoucím tempu napětí graduje. Tudíž žádná béčková zoufalost. Nesluší vyzrazovat obsah, ale co myslíte? Bude spravedlnosti učiněno zadost? Nechte se překvapit. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Podivná neřest paní Wardhové. Zatím nejlepší giallo, co jsem v životě viděl (teda i když jich nebylo nějak moc, viděl jsem už pár dost dobrých kousků). Všechno je tu správně a kupodivu všechno úplně sedí, rozuzlení je brilantní a film nabývá na hodnocení ještě i po jeho skončení, totiž čím víc nad tím pak přemýšlíte, jakou krásně propletenou, promyšlenou a bezchybně natočenou hru jste měli možnost sledovat, tím víc vás to nutí sahat po větším počtu hvězdiček a mně už k pěti hvězdám chybělo jen docela málo. O výbornou hudbu se postarala skladatelka Nora Orlandi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno