Reklama

Reklama

Aristokočky

  • Česko Aristokrati - Aristokočky (více)
Trailer

Obsahy(1)

V době, kdy slavná Eiffelovka byla ještě mladá, žila v Paříži jistá excentrická milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké - Dáma měla fantastický rodokmen a Berlioz, Toulouse i Marie byli ohromně umělecky nadaní - zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění. S tím se ovšem nedokázal smířit sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán, jak se Aristokoček zbavit. Ještěže se v pravou chvíli objevil statečný kocour O'Malley, který přišel aristokočkám na pomoc a ukázal, co je to být aristokočka ducha! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál, že to bude vyloženě hodně dětský až dětinský film podobně jako Jungle Book nebo Liška a pes. Ale obavy byly docela liché, Aristokočky i přes svou jednoduchost děje baví téměř po celou dobu slušně i dospělého diváka. Animace je moc pěkná, kočičky zajímavě koncipované a padouch nečekaný, o to však podlejší. :-) Nebýt pár spíše otravných a zbytečně natahovaných pasáží (např. honička se psy), možná bych šel i na 4 hvězdy....takhle zůstanu u lepších 3. (Blu-ray, orig.) ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Měla jsem Aristokočky za nudu, ale teď jsem se podívala a jsem mile překvapena. Viděla jsem to jen když jsem byla malinká a je nutno vnímat fakt, že je to pro ty nejmenší. Ale užila jsem si to i jako dospělá! Příběh je pěkný, má to vibe mých oblíbených 101 dalmatinů (přece jen, kočky jsou atraktivnější než psi, takže to člověka i více baví) a animace je naprosto přenádherná! Milý dabing, úžasné postavy - strýček z Moravy byl nejvíc :⁠-⁠D. Jsem ráda, že jsem mohla vidět pohádku, kterou se nebudu muset bát pustit i dětem. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Taková rozháranější Disneyovka s jednoduchým příběhem a paletou parádních charakterů. Psi na motorce připomenou taškařice Laurela a Hardyho a strejda houser z Moravy potěší. Krásná animace, přeslazená romantická linka, vtipné hlášky. Nejde sice o klasiku, ale připomene časy kdy Myšák nejel na jistotu a experimentoval. Nie sme sliepky, sme husy. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Mé kočičí srdce zaplesalo a vydrželo mu to celý film. Milé, krásně zpracované. Nečekejte velké dějové zvraty. Jde o krásnou romantickou pohádku s hodně kočkami, skvělým hudební stránkou, hezkou animací a milým příběhem. Kočky jsou skvělé a O'Malley gentleman z ulice. K tomuto filmu se budu velice rád vracet! ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tohle je, myslím, jedna z prvních Disneyovek, na kterých už sám Walt Disney neměl vůbec žádný podíl, tedy, že se už nestačil ani poradit o námětu, no a je to bohužel trochu poznat. Třeba jenom tím, že Disney například velice úzkostlivě dbal, aby se v jeho filmech neopakovaly nejen náměty a situace, ale ani jednotlivé gagy, no a tohle je vyloženě téměř variace na slavný film Lady a tramp, nehledě na to, že většinu lidských postav jsme už v předchozích disneyovkách tak či onak pozměněné viděli. Disneyovi tvůrci totiž po Disneyově smrti upadli do jakési "machy" a zdálo se jim, že na udržení kvality jim bohatě postačí už jen zlomek dřívějšího úsilí. Jeden z režisérů se dokonce později přiznal, že když veškerou animátorskou práci na Aristokočkách zvládli v pohodě za dopoledne, tak pak pravidelně po celé odpolední směny už jen hráli karty. Přesto přese všechno se dá i tohle celkem bez potíží absolvovat (pokud nebudete mít přehnané nároky). U nás se tento film zcela přirozeně vůbec neuchytil, především proto, že hlavní záporák je sluha (tedy vlastně proletář), no a to se rozhodně právě vládnoucím normalizátorům líbit nemohlo. Ovšem s přihlédnutím k výše uvedenému je toto jejich škůdcovství ještě relativně malé. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Celé jméno kocoura O´Malleyho bylo Abraham De Lacey Giuseppe Casey Thomas O´Malley. (Rodriguez)
  • Aristokočky jsou posledním filmem, na který dohlížel osobně Walt Disney a který byl dokončen až po jeho smrti. (Rodriguez)
  • V roce 2005 bylo plánováno pokračování, které se mělo odehrávat na moři. Od natáčení se však nakonec upustilo, tvůrci se báli, že bude nízká sledovanost. (AnselmaAlois)

Reklama

Reklama