Wolfgang ReithermanScénář:
Ken AndersonHudba:
George BrunsHrají:
Phil Harris, Eva Gabor, Sterling Holloway, Scatman Crothers, Vito Scotti, Nancy Kulp, Hermione Baddeley, Bill Thompson, Pat Buttram, Charles Lane (více)Obsahy(1)
V době, kdy slavná Eiffelovka byla ještě mladá, žila v Paříži jistá excentrická milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké - Dáma měla fantastický rodokmen a Berlioz, Toulouse i Marie byli ohromně umělecky nadaní - zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění. S tím se ovšem nedokázal smířit sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán, jak se Aristokoček zbavit. Ještěže se v pravou chvíli objevil statečný kocour O'Malley, který přišel aristokočkám na pomoc a ukázal, co je to být aristokočka ducha! (oficiální text distributora)
Mé kočičí srdce zaplesalo a vydrželo mu to celý film. Milé, krásně zpracované. Nečekejte velké dějové zvraty. Jde o krásnou romantickou pohádku s hodně kočkami, skvělým hudební stránkou, hezkou animací a milým příběhem. Kočky jsou skvělé a O'Malley gentleman z ulice. K tomuto filmu se budu velice rád vracet! ()
║Rozpočet $4milióny║Tržby USA $55,675,257║Tržby Celosvetovo $69,600,000 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,301,907║ Tržby za predaj DVD v USA $40,314,737║ Príbehovo ide o jednoduchú skladbu ale za to tu je namiešaná pestrá paleta humoru, zábavných kiksov hlavne v momentoch, keď sa na scéne objavia psi, ďalej aj pesničky potešia a všetko to je zabalené v skvelej kreslenej animácii. /80%/ ()
Myslel jsem si, že to bude takový ten klasický příběh o tom, jak kočičí dáma bude nafrněná a nebude chtít kluka z ulice, ale v tomhle směru je ta romance vlastně úplně jiná a velmi krásná, což mě potěšilo. Jinak je to klasický příběh od Disneyho, který je prostě prvoplánově krásný. Ale ta kresba se mi víc než zamlouvala. ()
Scénář: Larry Clemmons, Ken Anderson, Frank Thomas, Eric Cleworth, Julius Svendsen, Ralph Wright, Tom McGowan, Tom Rowe .. Everybody wants to be a cat. Kočičí naivita a povýšenost versus lidská chamtivost v roztomile animovaném snímečku, který svou hezkou, nenásilnou formou baví a vychovává. Pohádkový příběh je prostý leč funkční, jak se na produkční stáj Walt Disney sluší a patří (-lo?) s humorem předkládaným s lehkostí a uhlazeností, kde si každý z rodiny něco malého uzobne. Ruční animace oku lahodí, písně jsou perfektní, honičky se psy vtipné, románek srdceryvně růžovoučký - prostě AristoCats. ()
Taková rozháranější Disneyovka s jednoduchým příběhem a paletou parádních charakterů. Psi na motorce připomenou taškařice Laurela a Hardyho a strejda houser z Moravy potěší. Krásná animace, přeslazená romantická linka, vtipné hlášky. Nejde sice o klasiku, ale připomene časy kdy Myšák nejel na jistotu a experimentoval. Nie sme sliepky, sme husy. ()
Photo © Walt Disney Productions

- Ide o prvý film druhého obdobia Walt Disney Pictures, niekedy označovaného ako "Disney Dark Age." Ide o sériu veľmi neúspešných filmov z obdobia rokov 1970-1988: Aristomačky (1970), Robin Hood (1973), Záchranári (1977), Medvedík Pú (1977), Lišiak a pes (1981), Čierny Kotlík (1985), Detektív Myšiak (1986) a Oliver a jeho kamaráti (1988). (D1705)
- Celé jméno kocoura O´Malleyho bylo Abraham De Lacey Giuseppe Casey Thomas O´Malley. (Rodriguez)
- Aristokočky jsou posledním filmem, na který dohlížel osobně Walt Disney a který byl dokončen až po jeho smrti. (Rodriguez)