Reklama

Reklama

Aristokočky

  • Česko Aristokrati - Aristokočky (více)
Trailer

Obsahy(1)

V době, kdy slavná Eiffelovka byla ještě mladá, žila v Paříži jistá excentrická milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké - Dáma měla fantastický rodokmen a Berlioz, Toulouse i Marie byli ohromně umělecky nadaní - zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění. S tím se ovšem nedokázal smířit sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán, jak se Aristokoček zbavit. Ještěže se v pravou chvíli objevil statečný kocour O'Malley, který přišel aristokočkám na pomoc a ukázal, co je to být aristokočka ducha! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to takové pohodové, milé, s pár jemnými humornými scénami (a pár infantilními, no, bohužel) a pro děti je to naprosto vhodné. I ty písničky se dokonce dají v klidu poslouchat, a to tyhle muzikálové animáky zrovna dvakrát nemusím. Jenže i tak jsou Aristokočky vyloženě pro děti, takže jsem z nich nic moc kromě příjemného pocitu neměl. Navíc znovu už to vidět nemusím. Ale jak už jsem psal, je to fajn a za zhlédnutí to stojí určitě. 3* ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Clemmons, Ken Anderson, Frank Thomas, Eric Cleworth, Julius Svendsen, Ralph Wright, Tom McGowan, Tom Rowe .. Everybody wants to be a cat. Kočičí naivita a povýšenost versus lidská chamtivost v roztomile animovaném snímečku, který svou hezkou, nenásilnou formou baví a vychovává. Pohádkový příběh je prostý leč funkční, jak se na produkční stáj Walt Disney sluší a patří (-lo?) s humorem předkládaným s lehkostí a uhlazeností, kde si každý z rodiny něco malého uzobne. Ruční animace oku lahodí, písně jsou perfektní, honičky se psy vtipné, románek srdceryvně růžovoučký - prostě AristoCats. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v letadle Emirates na cestě z Kalkaty do Dubaje. V té době jsem si nebyl příliš jistý svou angličtinou, proto jsem chtěl zvolit něco nenáročného na děj, kde se nebude moc mluvit. A přesně - dostal jsem nenáročnou Disneyovku, ve které se hodně zpívá a já zvládám ději rozumět. Film tzv. "do počtu", který si dopřejete jako zasloužený oddych, ale když vyjdete z letadla, už ani nevíte o čem to bylo. Na rozdíl od mé druhé volby - nemluvného The Artist - bych si nebýt scrollování ve starém deníčku ani nevzpomněl, že jsem něco takového viděl. Buďme k sobě upřímní - Lady a Tramp je úplně někde jinde. A navíc, mám raději psy než kočky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude takový ten klasický příběh o tom, jak kočičí dáma bude nafrněná a nebude chtít kluka z ulice, ale v tomhle směru je ta romance vlastně úplně jiná a velmi krásná, což mě potěšilo. Jinak je to klasický příběh od Disneyho, který je prostě prvoplánově krásný. Ale ta kresba se mi víc než zamlouvala. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tohle je, myslím, jedna z prvních Disneyovek, na kterých už sám Walt Disney neměl vůbec žádný podíl, tedy, že se už nestačil ani poradit o námětu, no a je to bohužel trochu poznat. Třeba jenom tím, že Disney například velice úzkostlivě dbal, aby se v jeho filmech neopakovaly nejen náměty a situace, ale ani jednotlivé gagy, no a tohle je vyloženě téměř variace na slavný film Lady a tramp, nehledě na to, že většinu lidských postav jsme už v předchozích disneyovkách tak či onak pozměněné viděli. Disneyovi tvůrci totiž po Disneyově smrti upadli do jakési "machy" a zdálo se jim, že na udržení kvality jim bohatě postačí už jen zlomek dřívějšího úsilí. Jeden z režisérů se dokonce později přiznal, že když veškerou animátorskou práci na Aristokočkách zvládli v pohodě za dopoledne, tak pak pravidelně po celé odpolední směny už jen hráli karty. Přesto přese všechno se dá i tohle celkem bez potíží absolvovat (pokud nebudete mít přehnané nároky). U nás se tento film zcela přirozeně vůbec neuchytil, především proto, že hlavní záporák je sluha (tedy vlastně proletář), no a to se rozhodně právě vládnoucím normalizátorům líbit nemohlo. Ovšem s přihlédnutím k výše uvedenému je toto jejich škůdcovství ještě relativně malé. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2005 bylo plánováno pokračování, které se mělo odehrávat na moři. Od natáčení se však nakonec upustilo, tvůrci se báli, že bude nízká sledovanost. (AnselmaAlois)
  • Celé jméno kocoura O´Malleyho bylo Abraham De Lacey Giuseppe Casey Thomas O´Malley. (Rodriguez)
  • Aristokočky jsou posledním filmem, na který dohlížel osobně Walt Disney a který byl dokončen až po jeho smrti. (Rodriguez)

Reklama

Reklama