Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

kingik 

všechny recenze uživatele

To bych se musel opravdu zbláznit, kdybych tenhle film vychvaloval. Když to ani nemělo pořádnou zápletku, herce a režii. Rezultace do přihlouplého filmu byla nasnadě. Nevadí mně groteskní gagy, ale aby nic v jiného nabídce nebylo, to už tedy vadí. Ani křovák XiXao nebyl bůhvíjaký šoumen. Všechno bylo pro mě podprůměrné a chatrně zrežírované. Jedině snad chválu zaslouží bizarní originalita, s jakou postavy vešly do děje. U současných (a většinou i dobrých) filmů je hodnocení nízké, tady rovnou v červené barvě. Ano, leda CSFD se zbláznilo. 20% ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Dvojka a křovácký maratón má u mě první místo mezi všemi díly této série. Film od prvního počinu dospěl, nemá slabá místa a je to jízda od začátku do konce. Nutno pochválit všechny zůčastněné křováky a to jak za herecké, tak i sportovní a kaskadérské výkony. Někdy válí tak, že by záviděl i Laufr. Xixao si v honbě za potomstvem málem prošoupal dřeváky a má u mě zaslouženou pěťajznu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jestli ještě nějakej ten měsíc budou pokračovat ty úžasně promyšlené vládní reformy v naší zemi, tak XiXao nebude jedinej, kdo bude po světě pobíhat s holou prdelí. Druhý díl není až taková šajba jako první, ale pořád by dokázal pobavit kdejakýho plameňáka. Nejsilnější části humoru se odehrávají mezi Anne a Stephenem, to sou fakt rajský fory co tam ty dva odprezentujou. Stejně jako v prvním dílu funguje i tady africká příroda zejména v kontrastu s Ann jako velmi humorná dáma. O N!xau jsem čet že hraní pro něj muselo být naročný, ale já si to nemyslím,vždyť tam jenom pořád běžel dopředu, nechci nějak snižovat N!xaův herecký výkon, ale na tohle FAMU fakt nepotřebuje. A dialogy ?? N!xau tam něco dvakrát zamlaskal do kamery a dole se ukázaly titulky, co že to vlastně ze sebe vymlaskal. Opět, nechci bejt prudič, ale vy snad někdo umíte křovácky a víte co tam vymlaskával ? N!xau je zřejmě jedinej herec, kterej si nemusí číst dialogy, řeknou mu ať popíše třeba jak žere hlínu, on tam začne vymlaskávat nějaký křovácký báchorky a dole běžej titulky ze scénáře filmu. My pak na to čumíme a říkáme si "ty vole, ten N!xau je dobrej, jak se naučil ty dialogy co? " ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale druhú časť som vždy milovala absolútne a viac než jednotku. Videla som ju skôr ako prvú, mala ju nahratú na kazete a rada si ju púšťala. Pomedzi vatu tvoriacu príbeh sú tam vynikajúce hlody aj situačné vtipy. Vždy keď si spomeniem na tento film, mám v hlave zákerné opice, kabelku plnú kameňov, unaveného skunka, smejúce sa hyeny, dobrosrdečných Krovákov - a v neposlednom rade perfektného cyklistu so sliepkou: "Abajúa-čaújá... abajúa-čaújá... ujá-ujá..." :-) ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Druhý díl potrhlé komedie nám přináší další propletený děj. Nemůžu si pomoct, ale dvojka se mi líbila ještě o něco více než jednička. Právnička a zoolog, kteří ztroskotají se svým letadlem neznámo kde, dva pytláci, děti od Xi a v neposlední řadě dva zdatní bojovníci za svobodu, každý ovšem za svoji stranu. Umně namíchaný lektvar zábavy pro celou rodinu, který pobaví zaručeně všechny. Je dost těžké vybrat nejlepší moment, ale přikláním se pro tentokrát k akci „Jak získat pštrosí vejce snadno a rychle“. :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen už v roce 1985, uveden však až o 4 roky později. (KucC)
  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno