Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která je podle mého malinko lepší než první film. Opět zaujme nádherná exotická příroda jižní Afriky a plno divokých zvířat. Osobně jsem si nejvíc oblíbil tvrdohlavého Medojeda. Velkým plusem filmu jsou dvě dějové linie a to je putování ztracených křováckých děcek a hledání civilaze zoologa a právničky. Děj je více než zajímavě propletený, je plný výborného humoru a povedených dialogů. ()

Mike_Doe 

všechny recenze uživatele

Film síce v značnej miere kopíruje naratív prvej časti (ktorá je tiež fenomenálna), no to vôbec nevadí keďže situácie si zachovávajú vtip, a je ich viac než dosť. Povedzte, či by ste nechceli na vlastné oči uzrieť africkú prírodu po vzhliadnutí týchto filmov?!  Originálna bola hlavne schopnosť režiséra urobiť si srandu z (v realite veľmi smutných) udalosti spojených s nezmyselnou vojnou a ešte nezmyselnejším zapojením kubánskych jednotiek nasadených F. Castrom v Afrike. Blbec, chcel „oslobodiť“ Afriku tak ako “oslobodil” Kubu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo přežije v New Yorku, přežije i tady." Tak to je pravda, džungle jako džungle. V této navíc poměrně zábavně pobíhá křovák Xixao za náklaďákem se svými dětmi, ale ani tentokrát na to není sám. Já jsem se bavil při startování letadélka poháněného skotskou, při jízdě na kole ve formaci 2+kohout, při vytrvalosti skunka, při obelstění hyeny a zejména při skokanských schopnostech Dr. Taylorové. A jelikož nemám doktorát z práv, zoologie ani kinematografie, tak mohu s klidným svědomím odborně napsat, že se mi to moc líbilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To bych se musel opravdu zbláznit, kdybych tenhle film vychvaloval. Když to ani nemělo pořádnou zápletku, herce a režii. Rezultace do přihlouplého filmu byla nasnadě. Nevadí mně groteskní gagy, ale aby nic v jiného nabídce nebylo, to už tedy vadí. Ani křovák XiXao nebyl bůhvíjaký šoumen. Všechno bylo pro mě podprůměrné a chatrně zrežírované. Jedině snad chválu zaslouží bizarní originalita, s jakou postavy vešly do děje. U současných (a většinou i dobrých) filmů je hodnocení nízké, tady rovnou v červené barvě. Ano, leda CSFD se zbláznilo. 20% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně dobrá africká komedie, jako originál. XiXaovo běhání za náklaďákem, který ujel s dětmi, a děti obstarávající si pití i potravu za jízdy, lití whisky ve výšce do motoru ultralightu při nedostatku paliva, výskoky právničky na strom či na nejbližšího muže při přiblížení zvěře, smějící se hyeny, drsný šéf pytláků a jeho neschopný podřízený, dítě zvyšující svou výšku na ochranu před hyenou, objímání rodinky stylem valná hromada,... A k tomu ten neskutečný suše dokumentární komentář. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7nXADvEGPw0 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)
  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)

Reklama

Reklama