Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Shit 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jednička je i tohle šíleně bláznivá komedie, která popírá všchno co si o takovýhle komediích myslim a to že blázniví komedie prostě nejsou vtipný, ale tohle je naprosto dokonalý, i když jsem to viděl už po několikátý a všechny vtipy už čekám, tak se pokaždý bavim, ale přece jenom takovejhle film si plný hodnocení neazslouží, už jen proto, že lepší než jednička to rozhodně neni ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl známé série o kalhárské rodině křováka Xi (opět N!ixau). Tentokrát se však na cestu vydávají hned tři členové rodiny. A každý svou cestu zvládá po svém. Již ne tak originální, ale stale humorně koncipovaný příběh, nás nejen provede nádhernou a zárověň dravou přírodou Afriky, ale dá nám opět nahlédnout pod pokličku rodinného štěstí bez jakéhokoliv materiálna, které obklopuje “civilizovaného” člověka. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stylem velmi podobné první části. Několik různých příběhů se navzájem protkává a mísí (Xixao hledá své děti, které se připletly pod ruce pašerákům slonoviny. Doktorka Taylorová a Doktor Marshall ztroskotají uprsotřed pouště, a snaží se dostat zpátky. Kubánský a místní (těžko říct který) vojáci se snaží dostat jeden druhého)... Oproti prvnímu dílu o něco horší, i když Xixao dostává víc prostoru. Scéna s naštvaným jezevcem (či co to je za potvoru) je ale ovšem nezapomenutelná :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti juhoafrického filmu "Bohovia sa museli zblázniť" som sa vyjadril, že je to šede priemerná trojhviezdičková etnická crazy komédia. Skrátka bolo to celkom fajn. Pokračovanie, ktoré bolo natočené o deväť rokov neskôr, ma už bavilo o poznanie menej. Efekt originality a niečoho exotického sa vytratil. Režisér Jamie Uys sa pokusil druhý krát vstúpiť do tej istej rieky. Bol to zbytočný krok. "Bohovia sa museli zblázniť II." odo mňa dostanú len dve poslabšie hviezdičky. ** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Efekt překvapení trochu vymizel, hromada vtipných situací a skvělých postav však zůstává. Dvojka už nemá zase tak povedený příběh jako jednička, ale když upustíme od subjektivní konfrontace, tak není moc co vytknout. Příroda je stále čarokrásná a neokoukaná, soundtrack geniální, zrychleně nasnímané scény fungují snad ještě lépe než dřív a mezi ústřední dvojicí to jiskří výrazněji než mezi Dicapriem a Kate Winslet. Do zblbnutí koukatelná komedie, byť hlavní hvězdou opět není plakátová dominanta N!Xau. :-) 85% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)
  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)

Reklama

Reklama