Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Obvykle jsou druhé díly horší než ty první, ale tady se povedlo hodně věcí. Dobře, jednička je proslavená (teda aspoň pro mne) ,,ajajajováním'' a tady jsem se bavila naprostou neshodou dvou různých doktorů, u kterých jsou nejlepší scény někde uprostřed filmu, kde Ann odletí neznámo kam a Stephen se musí plahočit pouští s blíže neidentifikovatelným zvířátkem u nohy (které mohlo jít za ním stále, škoda...). Je pravda, že teoreticky jsme se toho o křovácích v tomto díle moc nedozvěděli, kromě toho, že stále běhají a také se od nich můžeme poučit skutečností, že musíme být vždy vyšší, než hyeny. A že jich tu v České republice máme hodně.... Tleskám, XiXao!! ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Paradoxne to je u mna presne naopak. Druhy diel serie sa mi zdal kvalitnejsi, vtipnejsi a celkovo lepsi ako diel prvy. V tomto pripade ojedinele trapne vtipky sa daju prepacit pretoze ich s prehladom valcuju sceny s ktorych som vazne nemohol. Dost dobra komedia ktora samozrejme nie je zalozena na slovnom humore ale na vybornej situacnej komike. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhé volné pokračování s horké Afriky je stejně tak zábavné jako předchozí snímek. Kromě Křováku tu jsou však jiné postavy, ale na kvalitě to pranic neubylo. Gagy ve formě grotesky opět fungují a snímek baví celou stopáž. Opět se tu vyskytují dvě dějové linky. Ty o Křovácích pochopitelně v polo dokumentárním stylu. Tentokrát dojímají děti, které se setkají s nákladním autem nikdy neviděným. Vše opět šlape jak má, udržuje tempo a drží pohromadě. I tento snímek se povedl a dokáže rozesmát i dnes. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ač byste to nečekaly, stejně povedené jako jednička. Po dlouhých devíti letech se vrátil Jamie Uys ke komedii, která mu zajistila slávu. Na dvojce se dá ocenit dostatečná odlišnost děje, což je velmi dobrá zpráva. Tentokrát se do koprodukce zapojily i Spojené Státy a tak vzniknou jisté obavy, ty však brzo vyšumí. Co však tvůrci vyvedli v třetím díle je neodpustitelné... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně dobrá africká komedie, jako originál. XiXaovo běhání za náklaďákem, který ujel s dětmi, a děti obstarávající si pití i potravu za jízdy, lití whisky ve výšce do motoru ultralightu při nedostatku paliva, výskoky právničky na strom či na nejbližšího muže při přiblížení zvěře, smějící se hyeny, drsný šéf pytláků a jeho neschopný podřízený, dítě zvyšující svou výšku na ochranu před hyenou, objímání rodinky stylem valná hromada,... A k tomu ten neskutečný suše dokumentární komentář. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7nXADvEGPw0 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)
  • Snímek byl natočen už v roce 1985, uveden však až o 4 roky později. (KucC)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)

Reklama

Reklama