Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Bohové musejí být šílení je další z těch "šílených" komedií, která se opravdu povedla a která dokáže opravdu skvěle pobavit. Film sice je více méně hrozná kravina, ale při sledování se divák opravdu výborně baví. Navíc mě velmi potěšilo, že film vznikal pouze v Africe, takže se do filmu naštěstí nedostalo nic, co by se podobalo Americkému stylu "vyprávění". A dvojka se tvůrcům dokonce povedla ještě líp, než jeho předchůdce. Ze začátku byl film o hodně reálnější než první Bohové musejí být šílení, ale ke konci už zase příběh sklouzl do "starých kolejí". Proto ani tomuto skvělému pokračování nakonec všech pět hvězdiček nedám. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Třebaže se základní mustr oproti prvnímu dílu změnil jen minimálně, opět se Jamie Uys zaobírá několika globálními problémy. Nejsměšněji vyznívající je pak ten politický, poukazující na tehdejší bipolaritu světa. A opět očima člověka, který, ač už měl možnost čichnout k civilizovanému životu, považuje jej za naprosté bláznovství. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale druhú časť som vždy milovala absolútne a viac než jednotku. Videla som ju skôr ako prvú, mala ju nahratú na kazete a rada si ju púšťala. Pomedzi vatu tvoriacu príbeh sú tam vynikajúce hlody aj situačné vtipy. Vždy keď si spomeniem na tento film, mám v hlave zákerné opice, kabelku plnú kameňov, unaveného skunka, smejúce sa hyeny, dobrosrdečných Krovákov - a v neposlednom rade perfektného cyklistu so sliepkou: "Abajúa-čaújá... abajúa-čaújá... ujá-ujá..." :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo přežije v New Yorku, přežije i tady." Tak to je pravda, džungle jako džungle. V této navíc poměrně zábavně pobíhá křovák Xixao za náklaďákem se svými dětmi, ale ani tentokrát na to není sám. Já jsem se bavil při startování letadélka poháněného skotskou, při jízdě na kole ve formaci 2+kohout, při vytrvalosti skunka, při obelstění hyeny a zejména při skokanských schopnostech Dr. Taylorové. A jelikož nemám doktorát z práv, zoologie ani kinematografie, tak mohu s klidným svědomím odborně napsat, že se mi to moc líbilo. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak potřetí a nelze než říci, že je to příjemné, pohodové, úsměvné a roztomiloučké... A poučné - XiXaovo vyprávění o bílých a o tom, jak umí kouzlit a těmi kouzly způsobit, že věci chodí a lítají, ale jinak chytří nejsou, protože nejsou schopni v buši přežít... Jak asi hloupí musíme připadat kačkám a psům? :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama