Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Originálne, napínavé, dramatické aj romantické. Proste skvelý film, ktorý majstrovsky spája niekoľko žánrov. Pred jeho pozeraním odporúčam nečítať absolútne žiadne texty vzťahujúce sa k deju a pustiť sa do toho len tak, "načisto". Výborné herecké výkony, atmosféra hustá ako med a konečné pointy ma dostali. Odo mňa si tento film 5* zaslúži. Bohužiaľ má jednu nevýhodu - naplno si ho vychutnáte iba prvý raz... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Na "Má mě rád, nemá mě rád" je pozoruhodná jedna věc - a není to jen přechod od romantické podívané k serióznímu dramatu. Je to něco jiného - přibližně v polovině zmizí Audrey Tautou na delší dobu z plátna (obrazovky) a film je najednou o 1000 % horší. Jak jen to ona dělá, že krom toho, že dokáže vybalancovat náročnou roli takovým způsobem a vy jí věříte úplně všechno, ještě vypadá naprosto neskutečně krásně?! "Má mě rád, nemá mě rád" je zajímavý film o zvláštní dívce, posedlosti a křehkosti životního štěstí. Ale hlavně je to film Audrey Tautou. Bez nadsázky. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nechal některými komentáři (zcela zbytečně) odrazovat, vidina stejného děje 2x po sobě mě příliš nebrala. Jenže právě ten nápad s dvojím pohledem (a samozřejmě především jeho zpracováním) mi přijde více než důmyslný a moc mě bavilo pozorovat, jak napodruhé všechno najednou vyznívá úplně jinak (třeba jen taková, řeklo by se triviální, scéna s nedostatkem mléka). No a samozřejmě casting byl čistá trefa do černého, protože Audrey Tautou je jako „nezdravě milující“ žena (v kontrastu s jejím vyzřením) prostě skvělá. V jednu chvíli jsem dokonce uvažoval i o plném počtu, jenže film se ke konci stáčí směrem, který mě úplně nenadchl (prozření/dovtípení se) a pak se to všechno začne krapet sesypávat jako domeček z karet (třeba jen takové banální ponechání si medailonku atd.). Úplný závěr naštěstí zůstal „mile“ otevřený (tedy alespoň v té verzi, kterou jsem viděl já), ale stejně mě mrzí, že to nakonec na těch 5* nebude, a to i přes výbornou hudbu. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Příběh o impozantní Angélique, který mě svým rozeběhem zmystifikoval sladkobolným průběhem, jenže jakmile se to doklopýtá tam kam má, byla jsem svědkem, že ten sentimentální závoj byl v mžiku stržen a karta se obrací v jakýsi psychoanalitický rozbor (ne)křehké Angélique, jež je "umělkyní" ve všech směrech. To, co v závěru vytvoří za umělecké dílo je lahodnou parafrází léčby, ze které zamýšlený profit sklidil divák. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mile inteligentní film o jedné sladké psychotičce. Vychutnal jsem si zatím jen ten první - oficiální konec ze třech možných. Takové láskyplně obsesivní... :-) A tak nezbývá, než se těšit někdy na ty ostatní dva, ale myslím, že by byla chyba si to všechno užít naráz - že paní docteur... Takže pozor na něšťastné osamělé dívky a těšme se co nám naordinuje tahle mladá francouzská režisérka (zde i s podílem na scénáři) po svém celovečerním potěšujícím debutu. K tomu skvělá hudba, výborná kamera - - - P.S. Takhle má vypadat současný evropský film, tleskám! . . . Poučte se, čeští umrlci se svými psychotickými pitomostmi "ze života"... Dlouho jsem přemýšlel, zdali čtyři nebo pět hvězdiček. Čtyři a půl - zaokrouhleno na pět za ten skvěle vypointovaný první konec! Doufám, že ty další dva mě jednou nezklamou...:-)) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama