Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako miliony lidí po celém světě, je i 40letý François Nouel fanouškem Tour de France. Většinu svého volného času tráví na kole, aby unikl zklamání každodenní existence. V práci ani doma však jeho nadšení nefandí. Syn si myslí, že je ztracený případ a žena ho považuje za zbabělce. Když pak den před jejich dovolenou zjistí, že se François dobrovolně přihlásil na práci na Tour, rozvod je na spadnutí. Cyklistický nadšenec se však nevzdává, a když potká Rémi Pletinckxe, bývalého sportovního manažera, rozhodne se splnit si svůj dětský sen: jet Tour de France. Závod začíná již druhý den. Když vyrazí nyní, jeden den před profesionály, mohl by se dostat do Paříže ještě před nimi. François odstartuje. Překážek je mnoho, ale jak je postupně překonává, získává si čím dál tím větší oblibu médií i diváků. Jen Žlutý trikot zuří. François musí být zastaven... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o obyčejném člověku, který si plní sen, ale skvěle zpracovaný. I když předem naprosto jasně víte, jak bude vypadat poslední scéna, stejně to funguje. Svěží, vtipné, zábavné... Jen možná ze záporáka nemuseli dělat od začátku takovou vyumělkovanou karikaturu, ostatní postavy jsou totiž naopak napsané dobře a uvěřitelně. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale dávám plnou palbu, protože jsem se velou dobu bavila a o to tohoto typu filmů jde především. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Milá komedie o jednom obyčejném chlapíkovi, který se v nepříznivé životní situaci rozhodl splnit si svůj sen. Cyklistika nepatří zrovna mezi sporty, co bych hltala, ale Tour de France je výjimkou. Jde asi o jediný cyklistický podnik, na nějž se vždycky ráda podívám. Takže sledovat film, v němž tento legendární závod, pověstný nádhernými scenériemi, hraje prim, byl bezva zážitek. Nešlo sice o žádnou velkou zábavu, ale když už se objevily humorné okamžiky, tak většinou stály za to. Veškeré dění přitom doprovázela hudba, která se mi moc zamlouvala. Jen ten scénář byl hodně předvídatelný. (65%) ()

Reklama

HareS odpad!

všechny recenze uživatele

Podliezavá utopická lobotómia na divákoch, v ktorej stačí byť pasívnym fanúšikom cyklistiky, aby ste do týždňa boli uctievanou športovou modlou, bez toho, že by ste si tento status systematickým spôsobom zaslúžili. Karikatúrami nabité Francúzsko, v ktorom nenájdeme jedinú plnokrvnú postavu. Vylúhované žánrové klišé mentálne zakliesnené vo svete detí prvého stupňa základnej školy. Úrovňou humoru nepresahujúce hrané filmy o Asterixovi a Obelixovi či posledné diely série Taxi. Čisté ako máločo za poslednú dobu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TOTO JE POPRVÉ V HISTORII TOUR DE FRANCE… /// Tour de France, šou, která musí pokračovat, i kdyby ….. - dyť víte. Tour je prostě fenomén a k její propagaci (nebo vytěžit na její oblibě?) může přispět i tahle (místy snad i lehce černá) cáklá komedie. ALLEZ FRANCOIS! Jestli máte rádi sportovní filmy a hlavně jestli máte před Tour úctu, tak na vás dejchne. Atmosférou. Příběh je možná vobyčejnej, ale cyklistickej Rocky si v něm plní svůj sen, což je (aspoň pro mě) hezký. (Možná ale dost prvoplánovaný...) Nevím totiž jak vy, ale já … (ne vole, nebudu potřebovat žádnou pilulku! Ne, ani to ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu si prošlápnout (tak nějak vod televize) Tour de France. 2.) Miluju filmy s reklamou na českej výrobek! (tak to budeš mít orgáč!) 3.) Thx za titule ,,AlienDeLaMars“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mám filmy so športovou tématikou rád, nemôžem si pomôcť, no mňa tento svojsky podaný, francúzsko náučný snímok až tak nenadchol. Dokonca ani nijak mimoriadne nepobavil. Jedno sa však musí nechať, rovnako ako Američania, aj Francúzi vedia snívať svoj sen. Akurát, že v rukách nedržia samopaly, ale "cajgle". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu trvalo 4 mesiace 8 hodín denne, počas ktorých bol Clovis Cornillac (François Nouel) prakticky stále v sedle. Na samotnej Tour de France 2012 smeli filmári nakrúcať iba 10 dní, pričom scéna na legendárnom vrchu Tourmalete sa točila tri dni pred prejazdom pelotónu. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objavili aj legendy svetovej cestnej cyklistiky ako Laurent Jalabert a Bernard Hinault. Všimnúť si však možno aj slovenského jazdca Petra Sagana, ktorý v tom období jazdil v drese tímu Liquigas - Cannondale, ktorý bol, mimochodom, aj oficiálnym sponzorom filmu. Na tomto ročníku prvýkrát vyhral zelený dres. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama