Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako miliony lidí po celém světě, je i 40letý François Nouel fanouškem Tour de France. Většinu svého volného času tráví na kole, aby unikl zklamání každodenní existence. V práci ani doma však jeho nadšení nefandí. Syn si myslí, že je ztracený případ a žena ho považuje za zbabělce. Když pak den před jejich dovolenou zjistí, že se François dobrovolně přihlásil na práci na Tour, rozvod je na spadnutí. Cyklistický nadšenec se však nevzdává, a když potká Rémi Pletinckxe, bývalého sportovního manažera, rozhodne se splnit si svůj dětský sen: jet Tour de France. Závod začíná již druhý den. Když vyrazí nyní, jeden den před profesionály, mohl by se dostat do Paříže ještě před nimi. François odstartuje. Překážek je mnoho, ale jak je postupně překonává, získává si čím dál tím větší oblibu médií i diváků. Jen Žlutý trikot zuří. François musí být zastaven... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Marys 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude nejaká šialene vtipná záležitosť robiaca si srandu z cyklistiky, no bol som úplne sklamaný. Myslím, že film je orientovaný najmä pre priaznivcov Tour de France, no aj tí, a možno práve najmä tí si museli všimnúť úplnú nereálnosť situácie, ktorú snímok vytvoril. K tomu sčítať dialógy, scenár, dej a vznikne jedna pomerne veľká nuda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem, ako sa toto mohlo ocitnúť v slovenských klubových kinách. Francúzska komerčná športová komédia, ktorá zase dokazuje, že komediálny žáner je v tejto krajine de facto dlhé roky mŕtvy. Bolo by to fajn, ak by sa nejednalo o Tour de France, pretože takto tieto preteky pôsobia dojmom totálnej amatérčiny a veď ak chcete, tak sa ich zúčastnite. Keďže je to asi najmä pre mladých Francúzov, tak tu nesmie chýbať cool černošský rapper, on má navyše byť mementom, že čierni na tour nemajú čo hľadať. Film mieri na nekalé praktiky svetovej profesionálnej cyklistiky, ale vo mne to žiadnu hrôzu nad súčasným stavom nevyvolalo. A pritom ak by sa chcelo, mohlo to byť vtipné a kritické zároveň. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je Váš karavan? Jste sponzorován cikánským králem?" Francouzi svou Tour zkrátka milují a tak vyslali na trať obyčejného chlápka, který jede den před pelotonem a pravidelně ničí čerstvě natřenou cílovou čáru. Ono to vypadá celkem originálně, ale kdo zná Josefa Zimovčáka, který ujel pár etap na vysokém historickém kole bez převodů, či tým Kick France, který zdolal celou Tour na koloběžkách, tak v tom nějakou zásadní pecku asi neuvidí. Možná ještě horší je skutečnost, že autoři příliš nepobrali zákonitosti současné cyklistiky a jezdci se proto chovají tak, jak by se možná chovali v době, kdy v cyklistice nešlo jenom o peníze. Abych však jen nehaněl, tak Francois je sympaťák, jeho kočovná holandská stáj se taky povedla a choleričnost hvězdného lídra Tony Agnela byla asi tím nejzábavnějším z celého filmu. ()

senor 

všechny recenze uživatele

joshula@ to není tak úplně pravda. Ano, hodně se tam jezdí na kole, ale je to spíš samoúčelná propagace Tour a návazný product placement. Pár hezkých záběru Pyrenejí a pelotonu vypadá na velkém plátně (viděno v kině) dobře, ale to nestačí. Příběh je jednoduchý a tam kde ho není moc použijeme dlouhé záběry na to jak někdo jede na kole s popovou písničkou (ta hudba je mimochodem hrozná). Toni Angelo je karikatura, ale docela zábavná. Ó jak bych si přál aby vznikl hraný film o Tomu Simpsonovi, to by mohl být nejen snímek o cyklistice, ale také FILM. 3* za to že to není úplně blbé. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Sjet Pyrenejské a Alpské dvoutisícovky bez speciálního tréninku to chce umět snít, ovšem Francouzi si evidentně dokáží udělat legraci nejen z porážky ve druhé světové, ale i ze Staré dámy. Daly by se kritizovat relativně chudé dialogy, stereotypní postavy, ale to nechám stranou._____Pojd´me to teda zhodnotit: takže co se týká vizuálu, kdo zná Tour nemůže být překvapen, jen některé ojedinělé záběry s vinětací a zvýšeným kontrastem asi pro větší dramatičnost scény se mi zdály zbytečné. Takže ohledně jednohubky konstatuji, ano je to jednohubka, podruhé to vidět fakt nemusím. Co se týká oddechovky na odpoledne, doporučil bych to spíš na večer a na odpoledne si nechal nějakou americkou blbinu. A máme tu stopáž - ta je tak akorát abyste nestihli usnout na Elysejských polích. Takže ohledně klišé konstatuji, žádné jsem nenašel. Produkce: Fidélité Films ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu trvalo 4 mesiace 8 hodín denne, počas ktorých bol Clovis Cornillac (François Nouel) prakticky stále v sedle. Na samotnej Tour de France 2012 smeli filmári nakrúcať iba 10 dní, pričom scéna na legendárnom vrchu Tourmalete sa točila tri dni pred prejazdom pelotónu. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objavili aj legendy svetovej cestnej cyklistiky ako Laurent Jalabert a Bernard Hinault. Všimnúť si však možno aj slovenského jazdca Petra Sagana, ktorý v tom období jazdil v drese tímu Liquigas - Cannondale, ktorý bol, mimochodom, aj oficiálnym sponzorom filmu. Na tomto ročníku prvýkrát vyhral zelený dres. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama