Reklama

Reklama

Detektiv z Hongkongu

  • USA Skiptrace (více)
Trailer 1

Policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) dostal náročný úkol. Musí vystopovat a dopadnout amerického hazardního hráče Connora Wattse (Johnny Knoxville), který v Hongkongu dluží téměř každému, na koho se podívá. Bláznivý sled událostí z této nesourodé dvojice nakonec učiní spojence, kteří se rozhodnou zúčtovat s jedním z nejmocnějších čínských zločinců - Matadorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus o buddy comedy, ktorý nemá energiu, šťavu, kde nefunguje humor, akcia je natočená väčšinou zle, strih a hudba sú otrasné, príbeh a dialógy o ničom, slušný budget nevidno a kde je evidentné, že natáčanie nikoho nebavilo. Knoxville je unavený a totálne znudený, Harlin evidentne zabudol aj úplné základy (alebo po svojom úpadku za posledných 10 rokov rezignoval). Chan sa snaží ako vie a niekde v prapočiatku mal asi dobrý úmysel, ale brzdí ho režisér aj herecký partner, film zaspal dobu (časy kedy jednoduchý štýl á la Rush Hour stačil sú preč) a Jackieho nevyhnutne dobehol aj vek. 62-ročný odfarbený pán v rokoch sa snaží hrať akčného hrdinu, single policajta čo nemá vyriešené vzťahové veci a trochu smutný je fakt, že v akčných scénach sa táto ikona musí nechať zaskakovať kaskadérmi, prípadne je choreografia už nutne krotká (hoci na pár miestach ukáže, že má na svoj vek stále neuveriteľnú fyzičku). Klobúk dolu, že vo svojom veku stále maká, ale chce to lepší tím ľudí za/pred kamerou a projekty, ktoré budú viac stavané na jeho vek a ktoré sa nebudú snažiť unaveno a kŕčovito predstierať, že je rok 2000. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Střeštěná, akční road-movie nepřekvapí čínským kýčem. Překvapí Jackie Chanem, který překročil hranici šedesátky a stále ještě ve formě, alespoň pro méně náročné. Sekundant Johnny sice kdovíjak nehraje, ale můžou s ním zase občas praštit o někoho nebo o něco. Vše je prosmraděno nucenou čínskou propagandou se strategií přiblížit se západnímu divákovi. Je to okaté, ale já se smiluji. 60% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak toto je slabé ešte aj na film s Jackie Chanom. Slabá zápletka, minimum humorných scén ktoré tie akčné vo filmoch s Chanom častokrát aspoň trochu obohatili. A keď sme už pri akcii, aj tej je už akosi málo (pravda ani Jackie Chan nemladne a aspoň v tomto si film udržal akú-takú uveriteľnosť). Zhruba po 15 minútach som mal pocit, že film by bolo lepšie vypnúť a pozrieť si niečo iné. Teraz po necelých dvoch hodinách po pozretí filmu a písaní komentára ľutujem že som tak nespravil. Nuda, nuda, šeď,šeď. Talentovaný Wayne Rooney už nie je tak talentovaný a ani Jackie Chan už nie je legendou, ktorej stačí vybehnúť na scénu a divácí budú vo vytržení. Btw, všimol si si že pri písaní došlo aj na ďalšieho "kamošša" spoza rieky Morava J.??? Tie dve vety nepovedal nik iný ako Radim a kedže ich netrápi používať nápady iných, mňa netrápi strielať si z nich ešte aj tuto. Tú de gejm.... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec tak špatné, jak bych podle recenzí nebo pana režiséra čekal. Naopak. Pohodová akční komedie s uvolněným Jackiem, sice má to i hluchá místa a dlouho mi trvalo zvyknout si na stárnoucího Knoxvilla, ale vše vynahrazují tradiční bitky, které se Chanovi stále daří a při jeho stáří opravdu klobouk dolů. Kašlu na to, že to výrazně připomínalo Kontraband s Van Dammem i že nebojové scény nejsou vtipné. Pohodová hudba, hezká choreografie a nakonec i podařený konec mi na dobrou zábavu s Chanem stačí. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zrejme nostalgia za, pre Jackie-ho typickymi, Bozskymi relikviami a starsimi zalezitostami. Minimalne stylom humoru, road-tripu a charaktermi. Toto mi vsak na strunu vtipu a zabavy nebrnkalo. Obcasne Knowvillove hlasky stali za to, avsak ostatne vsuvky, napr. mongolske "tradicie", uz boli moc na oko. Slabota. Aj pre mna, ako Jackieho skalneho, sa na film uz dost tazko pozeralo. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (8)

  • Film je věnován památce Kwok Hung Chana (1963–2014). Kwok Hung Chan na filmu pracoval jako kameraman. On a dalších sedm členů filmového štábu se převrátilo na motorizovaném sampanu, čínské dřevěné lodi. Jako jediný nedoplaval na břeh. Záchrannou vestu na sobě měl, když ho záchranáři našli, ale známky života nejevil. (Rominator)
  • Akční choreografii na filmu dělal Wu Gang. (Rominator)

Související novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (více)

Reklama

Reklama