Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ani nudný dabing mi nezkazil zážitek z toho brilantního spaghetti westernu - špinavá syrová a lehce tajemná atmosféra, nápaditě využívaná kamera, skvělé záběry a k tomu ještě úžasná hudba. Ve filmu je poměrně dost zpomalených záběrů, ale narozdíl od dnešních filmů jsou efektní, účelné a mrazivé, nikoliv patetické. Velkou přestřelku ve městě jsem si užíval jako nějakou akční 3D hru. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Keoma se nemůže rovnat proslulosti Leoneho westernů, ale v řadě ohledů se jim kvalitativně přibližuje, ať už je to osobitá práce s kamerou, výborná hudba nebo zajímavé herecké obsazení. Mne si film získal především svojí nezaměnitelnou atmosférou, "špinavým" prostředím, které jako by odráželo morální rozklad okolní společnosti i přímočarostí titulního hrdiny. Krkolomnost zápletky a pár děr v logice je více než vydatně vyváženo naturalisticky zobrazeným násilím a nápaditou choreografií přestřelek a na škodu nejsou ani sporadické závany mystiky. 4,5*, s klidným svědomím zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Keoma, tak tento western zcela jistě nepatří k načančaným a uhlazeným westernům amerického typu, ale nezařadil bych ho ani mezi klasické spaghetti westerny přeplněné parodií. Je to drsný western šmrnclý mysterióznem, v jehož průběhu cítíte pach ušpiněných pistolníků a na stolek u televize vám od kopyt koní usedá prach. Chvílemi vnímáte Keomu jako neohroženého a neprůstřelného obhájce práva, chvílemi ho vidíte na samém dně. Děj filmu je naplněn mnoha zvraty a není tedy až tak snadné odhadnout výsledek děje. Tohle je velmi slušný western. Bohužel český, příliš hlasově uhlazený a nevýrazný dabing všech hlavních rolí (Pavel Soukup, Jan Pohan, Daniel Rous, Michal Pešek atd.), silně odporuje a zaostává za drsností tváří a děje. Odpůrci CZ dabingu, nechť raději přepnou na původní jazykovou verzi. No, .... a já? Půjdu raději utřít ten prach ze stolku. :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející variace na o deset let staršího Djanga, aneb Franco Nero zachraňuje další krásku a městečko před padouchy, opět za tónů tklivé písně o sobě samém. Tentokrát nenosí černou, ale je hipísáckého vzhledu, a městečko se netopí v blátě, ale jeho ulice jsou sympaticky zabordelené, přičemž kamera často zabírá postavy přes tento bordel. Zásadnější změnou je, že titulní rychloostrostřelec tentokrát není tajemnou, nýbrž zcela transparentní postavou (dozvídáme se o jeho dětství, řeší se rodinné vazby) rozčarovanou jednak z občanské války, z níž se vrací, a druhak z neutěšené situace v jeho domovském městečku, do níž se vrací. Rozčarovaný přitom není sám, v silné deziluzi nachází i své mužské vzory, adoptivního otce a černošského pomocníka. Akce je soustředěna do závěru, kdy dojde na očekávanou masivní přestřelku se záporákovou bandou, sražení hrdiny na kolena (respektive ukřižování, při kterém Nero vypadá ježíšověji než Ježíš) a finální duel, přičemž si užijeme řady zpomalovaček s baletícími zastřelenými kovboji. Plus nějaké to stopové množství mystiky v podobě tajemné staré indiánky s fatálními průpovídkami. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na obálce DVD se píše "Mistrovské dílo westernu". Možná, ale já jsem očekávala něco mimořádnějšího. Byla tam dost hluchá místa (něco načato a nevyřešeno). Kdo byla stará indiánka ? Matka Keomy ? Můžete si myslet co chcete. Porod mladé ženy byl natočen tak naturalisticky (řev silnější než střelba a hudba), stará indiánka jenom stála a nepomohla ! Neuvěřitelné ! Hudba nádherná, ale to byl první western, kde se zpívalo a mě to místama rušilo (zvláště fistule ženy, která ječela jak když tahají kocoura za ocas). Možná, se jedná o umění, možná to byl vynikající projev zpěvačky, ale já bych se obešla. Franco Nero - no hvězda, ale nechápu, proč se vracel do vesnice, kde ho nechtěli a kde stejně nic nevyřešil ! Když už tam bylo tolik mrtvol, tak to mělo být aspoň k užitku, ale Keoma naskočil na koně ....a "odkvačil do neznáma"... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama