Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 1

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Věřit v tomhle případě traileru, by byla velká chyba, protože je pochopitelně záměrně nastaven tak, aby jste si mysleli, že víte všechno. Všechno sice víte, ale možná tak pro první třetinu filmu, to co se odehrává později trailer prakticky neodhaluje, takže minimálně u mě nastalo celkem velké překvapení. Příběh pojedná o osudu několika lidí, které dá dohromady nešťastná náhoda, když otec rodiny vystřelí na zloděje, který se k nim vloupal do bytu. Následuje psychický terror v podobě pomstychtivého rodiče, který jak se ukáže, chce pomstít úplně jiného gaunera. Proč a za jakých podmínek policie skrývá pravdu a konstruuje případ tak, aby kryl stopy a zároveň se zbavil nepohodlných svědků? Rozehrává se nečekaný příběh, kdy je potřeba vzít spravedlnost do vlastních rukou. Solidní béčko s fajn dobovou atmosférou a elitářským retro soundtrackem pro znalce! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny jsem byl, dá se říct, přímo nadšený. Takže se nedivím, že mohla oslovit na Sundance Film Festivalu. Pomalé tempo, doslova za rohem tepající ohrožení, otec od rodiny, který má k hrdinovi docela daleko, výtečná atmosféra, výborná hudba. Jenže za druhou půlku už bych žádné ocenění nedával, to bych spíš plácal přes prsty. Nejprve tu máme nervního skláře, který s manželkou po jedné nezvané návštěvě čistí zakrvácený gauč, aby pak v noci namísto spánku zbystřil při projetí každého auta okolo jeho domu. Jenže pak přijde několik zvratů a několik nejednoznačných postav páchajících spravedlnost. A tvůrci jakoby nevěděli, co přesně s těmihle novodobými kovboji chtějí vyprávět. Hlavně v úsměvné závěrečné třetině. Má to své kouzlo, ale já prostě chtěl zůstat v té úvodní náladě. Tři až čtyři hvězdy, asi jako u uživatelů všude okolo. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je varováním pro všechny, kdož si doma "dovolí" poprávu odkráglovat nějakou zlodějskou filcku. Já pořád tvrdím, že nejlepší je potom toho prasopsa naporcovat ve vaně, napytlovat a naházet rybám / spálit / zakopat. Jakmile zavoláte poliše, koledujete si totiž o malér... A navíc ti poliši... no nebudu spoilerovat, je to prostě všechno ještě kapánek složitější. Vlastně se celý film zvrhne v něco trochu jiného, než na co jsem ho zprvu tipoval; Cold in July je taková prazvláštní kombinace 8MM a Magnuma, nebo Texas Rangera. Trochu thriller, trochu parodie na thriller, trochu odlehčená country kriminálka... kdo se v tom má do čerta vyznat. Každopádně ale hodně zajímavá podívaná a finální švihlá přestřelka, s totálně švihlým setkáním otce a syna, je na pět. Jinak Michael C. Hall (aka Dexter) hraje fakt epesního balíka a vypadá jako ještě větší balík (knírek a hrůzostrašný sestřih - vizáž a la DDR nebo náš venkov před dvaceti járy). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You know when a dog bites you... you can either chain him up... or shoot him.“ Z Mysu hrůzy přes Killer Joe až po 8mm. Maskulinní protiklad autorova We Are What We Are, ovlivněný Road Housem, korejskou Pečetí vraha či odkazy Peckinpaha a Carpentera. Syntezátorová hudba v intencích tvorby posledně jmenovaného je něco, co Cold In July dokázalo vetknout zajímavou image, ale i tak nelze přivřít oči nad podivnou dějovou roztříštěností a diskutabilní motivací postav (v tomto ohledu vládne M.C.Hall s účesem druholigového fotbalisty z bývalé NDR). Aspoň že mi někde v půlce hodilo laso kovbojské očko Don Johnson.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že tohle je film, kterým mě jim Mickle konečně skutečně dostal. Jeho předchozí jsou zajímavé, ale to, jak tady vystavěl atmosféru, jaké postavy napsal a nechal zahrát výbornými herci, navíc celkem neotřelé použití kamery v některých záběrech, výborně drsný konec, tohle je prostě něco, co si pozornost zaslouží. Výborně temný film, kde stejně nějaká naděje pořád existuje. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama