Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Modlili jsme se, aby nás někdo spasil. Teď jsou tu jen samí poctiví lidé." Slova pokrytcova v závěru filmu, který byl na slovo poměrně skoupý, ale když už se začalo mluvit, dialogy stály za to. Dobře napsané, vygradované a s několika vyloženě bravurně vymyšlenými scénami. Třeba když začne ten petrolej téct skrz průstřel ve střeše, tak ač si v podobných věcech nelibuju, musel jsem uznale zvednout palec nahoru. Jen tu a tam jsem přece jen postrádal určitou jemnost při tvorbě charakterů, třeba ten kluk, co jediný Jonovi pomůže, by si podle mě zasloužil ve filmu trochu víc místa, zejména na místo "princezny", což byla asi jediná věc, která mi do filmu vůbec neseděla a klidně bych jí oželel. Já vím, žena bez jazyka, to může být pro někoho sen, ještě kdyby měla pivovar, bylo by to ideální, ale asi nejsem ten typ. Naopak nejlepší a nejsympatičtější postava byl Jonův bratr Peter, takovýho bráchu aby jeden pohledal. Celkově výborný přímočarý western, Dánové se po Honu a Únosu opět vytáhli. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dánský western? Proč ne. Mads Mikkelsen tu hraje tvrdého pistolníka, který po smrti své ženy a syna nemá problém sejmout vůbec nikoho. Plukovní Delarue sužuje drobné městečko díky jeho strategické poloze pro budoucí těžbu ropy. Někdo se této tyranii musí postavit i za cenu ztráty svých blízkých. Konec je trochu přehnaný. Madsovi v jeho tažení pomáhá i němá a pohledná Eva Green. Výhodou je i krátká stopáž. "Nikdy tě nezkrotil." ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ JAK SE TO ŘÍKÁ: ZUB ZA ZUB…" /// Osvědčený příběhový hrátky s nasráním nesprávný osoby, jen chvilku je nasranej klaďas, chvilku záporák, pak klaďas, pak záporák, pak… Navíc je tu hra s barvou, taky kameraman asi příznivce Found footage nenadchne. Zmiňovat Evu a Madse je nošením indiánů do týpí, takže zmíním jen nadstandardního padoucha. Tenhle západ patří zjizvenejm a je to dost dobrá podívaná! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Eva Green má držet hubu. 2.) Stará se chce svýst dostavníkem. 3.) Thx za titule ,,ax13777“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vynikající přímočará žánrovka, která zkušeně pracuje s osvědčenými filmařskými postupy. Na tomhle filmu je krásně vidět, že není vždy třeba se pokoušet o originalitu, zvláště u podobných čistě žánrových snímků. Chápu, že někomu může vadit spousta digitálního balastu, nicméně na obranu je třeba říct, že ačkoliv je ho opravdu hodně, nikdy není v popředí scény a nestává se tedy výraznou součástí děje. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Celý je to dost líný, úvodní bezmoc vás navíc dost vysaje. Akce je víceméně až na závěr, takže zbývá atmosféra – westernovým fandům se to možná bude líbit, nese se to v tom oldstylovym duchu –, jinak průměr. Pustil jsem si to kvůli Evě, ale ta má spíš menší, neukecanou roli. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce * | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama