Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (109)

Renie42 

všechny recenze uživatele

To je tak krásný příběh, tu berušku prostě zbožnuji. To je tak skoro reálný, že věřím tomu, že mravenci umí zapálit rachejtle a beruška unese krabičku zápalek že mravenci umí počítat do patnácti a po kostce cukru mravenčí královna z dovolením vyprdne tucty vajíček. Viděno náhodou, tohle jsem vůbec neznala dříve, ani seriál. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Emóciami nabité dobrodružstvo, ktoré trvá príliš dlho. A to myslím z pohľadu dospeláka. Prvá noc osirelej lienky dostala moju šesťročnú dcéru do takej depresie, že už ju nedokázalo nakopnúť vôbec nič a film poväčšine prefňukala. A to je, podotýkam, veľký fanúšik tejto roztomilej hávede. Krátke epizódky svedčia chrobáčikom predsa len viac. Mimochodom, paralelu z Pána prsteňov neuvidia okrem detí naozaj len neznabohovia. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Bohužel (nebo bohudík) znám Mrňousky, tak jsem byl ochuzen o moment překvapení oproti těm, co tenhle celovečerák .-) viděli jako první věc z Mrňousků. Ono se to samo nabízelo, místo jednotlivých roztomilých epizodek o peripetiích a radostech hmyzáčků, natočit celý film. A kdo jiný by měl být hlavním hrdinou než troubící beruška, neustále se škorpící s masařkami.. Tady jí to ale muchajzny pěkně vrátily hned v úvodu za všechny ty minulé provokačky v seriálu. . Zde jsou to však rezaví mravenci a jejich hordy jako ti největší záporáci. Shodou náhod se beruška dá do party černých mravenců, kterým pomůže bránit mraveniště... Útok na mraveniště opravdu v mnohém připomínal scény z Pána prstenů :-)). Nicméně, i když 88 minut dnes není žádná mega stopáž, přišlo mi to dlouhé. Sice to bylo plné krásných záběrů na přírodu, hmyz byl také animován hezky (ale na to jsme zvyklí), ale těch vtipností tam bylo na tu délku celkem málo. Prostě mně osobně mnohem více vyhovovaly jednotlivé dílečky a jednotlivé epizodky. Takhle se trochu nabízí myšlenka, že se snažili tvůrci ze skvělého seriálu ještě něco vypumpovat...konec konců ta závěrečná akcička beruškyx s masakami byla celá okopčená ze seriálu (byť tedy natočená nově v jiných kulisách). Ale i tak je to u mne za 4 kostky cukru. * * * * ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná sázka na roztomilost, která u mě vychází. Akce, dobrodružství, napětí a ani láska nechybí. Jednoduchost postav, čili červení mravenci coby zlo a černí zastupující dobro. Veškeré dialogy zastoupeny troubivýmy zvuky a tichou gestikulací očima a tykadly, tedy němý film pro ty nejmenší a nejen pro ně. Co více chtít ? :) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama