Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (108)

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná sázka na roztomilost, která u mě vychází. Akce, dobrodružství, napětí a ani láska nechybí. Jednoduchost postav, čili červení mravenci coby zlo a černí zastupující dobro. Veškeré dialogy zastoupeny troubivýmy zvuky a tichou gestikulací očima a tykadly, tedy němý film pro ty nejmenší a nejen pro ně. Co více chtít ? :) ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se jenom trochu, ale i tak to bylo celkem dobrý. Spíše pro mladší děti vhodné. Jedná se o příběh mravenců na cestách řekněme, který je graficky dobře udělaný. I tak se zde nachází nudnější části, ale také i ty zábavné, no ale jak říkám moc jsem se tedy nenasmál. Ale pustit si to večer v sobotu s rodinou, kde jsou malé děti, proč ne ? :) ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěl těch hvězd nahodit víc, ale nemůžu. Věnuji se přírodě a hmyzu dost na to, abych některé věci nekousl. A že je to pro děti? No právě! Líbí se mi, jak je to animované a vím, že jde dnes už o kultovní seriál. Jasné. Zvuky pominu, bez těch by to nešlo. Ale mrzí mě hrozně moc, že se to netvořilo po vzoru pana Sekory třeba. Když už na to ty děti koukají a koukají hodně, mohly by prostě být některé věci správně! Jakože se z vajíčka vylíhne malá beruška? Mně to prostě vadí. Místo toho, aby už malinké děti viděli, jak se to ve skutečnosti děje, což fakt není problém, cpe se jim do hlavy opak. Hrozná škoda a za mě obrovské mínus celého projektu. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Teda natočit devadesátiminutovej animák, ve kterým nepadne ani slovo, to chce koule. Místy je to sice zábava, ale místy taky pekelná nuda. A opět je tu problém, že pro dospělé je to moc infantilní (a často nelogické) a pro děti zase až moc strašidelné. Nápad tu byl, ale bylo s ním naloženo prachbídně. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama