Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká palba do vlastních řad. Tentokrát si sebemrskači vzali na paškál vězeňské komplexy pro ručníkáře a dopadlo to špatně. Copak to prostředí kriminálu, to bylo docela fajn, stejně jako rutina, kterou tamní práce obnáší. Ale příběh sám, kdy se unylá vojanda začne zbližovat s jedním ze zabásnutých prostěradel, to byla tragédie. Když to shrnu, tak si její sympatie získá tím, že po ní mrskne kelímek sraček. mě tohle někdo udělat, tak dostává sodu až do konce svého pobytu. Zkrátka té náhlé erupci citů neuvěří nikdo, kdo má všech pět pohromadě. Dalším úletem bylo obsazení Kristen Stewart. Neříkám, že ta holka neumí hrát, ale jestli se na něco nehodí, tak je to vojačka házející drsné ksichty. Její výkon byl spíše parodický. Amíci by to v tomhle ohledu se sebekritikou neměli přehánět, protože jak pravil jeden z agentů Mossadu, když omylem zabili jiný cíl: "Mrtvý Arab, dobrý Arab." 30% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZA OBRANU SVOBODY…" /// Doutnající ,,dvojčata“ a vojáci mířící do Afghánistánu v reportáži kanálu Al Jazeera. Stůl plnej mobilů a chlápek modlící se čelem ke qible. Tma. Pak světlo a cesta, na jejímž konci nečeká 72 huristek, ale pečlivá ostraha ve věznici Guantanámo. Camp X-Ray proto nejspíš přiláká pozornost těch, co spolíhaj na ,,eR“kovej rating přístupnosti. A ti budou zklamaní. Vobčas sice vidíme, kdo je tady pánem, ale příběh je hlavně o neobvyklým přátelství. Hodně se mluví a přitom se neřeší ideologie. Monotónní části střežení dotvářej pomalý tempo, a jsou asi tím nejzajímavějším. Rozhovory postupně ztrácej náboj, sbližování těch dvou mi taky moc do armádního kodexu nezapadá. Očekávám nějakou hlubokou myšlenku, a ta o zvířátkách zavřených v klecích mě nenaplňuje. Závěr je ovlivněnej událostma, který se hold v armádě stávaj. Tím chci říct, že nadšenej jásot sluníčkovejch multikulti pseudohumanistů není zcela oprávněnej. Není to úplný zklamání, K.Stewart se mi dokonce líbila. Ovšem to rozuzlení je takový holčičí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Práce v pasťáku se mi zdá bejt vzrušující. 2.) Mám doma víc jak 10 mobilních telefonů. 3.) Thx za titule ,,tsusho“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bella je sice rozhodně ta nejvhodnější kandidátka na to, aby děsila svým zjevem fundamentalistické tenoristy a nutila je oduševnělými „hereckými“ výkony k sebevraždě, avšak pokud to v Guantanámu opravdu vypadá tak, jak tu bylo prezentováno, divím se, že ti islámští fanatici neorganizují vyhlídkové lety nad Ňu Jorkem s detailními prohlídkami mrakodrapích interiérů jako na běžícím pásu a jen proto, aby se z pekla perských holobytů dostali do toho luxusního Holidej In na Varaderu. Samozřejmě si dělám legraci!! Nutit totiž někoho číst furt dokola Heryho Potrata, přičemž mu dle krutých vojenských předpisů musí co deset sekund do cely okýnkem nakukovat ta tragická tvajlajtí pizda s ochrnutou držkou, protože tam určitě nemají kamery, to je opravdové dno humanity, vrchol nelidského zacházení a bezskrupulózní porušování Ženevské konvence. Ten dement, co tuhle přiblblou a nudnou žvanivku splácal, mohl na takové top sekretenální informace narazit pouze v případě, že si zadal do gůglu „O čem mám natočit opravdu debilní a otravný film, abych se i já angažovaně vyjádřil k potlačování lidských práv?“ a vyhodilo ho to na wykydpédii. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I humanistům se dá lézt do prdele s přijatelnějším příběhem. Já nemám nic proti komornímu pojetí filmu, naopak mělo to celkem vydařenou atmosféru, která mě fascinovala i během záverčných titulků, které jsou mimochodem udělaný skvěle a dotváří celý příběh. Zatímco atmosféra filmu působí věrohodně, chování hlavní hrdinky působí zcela opačně. Nebyl zřejmý jediný motiv, proč by měla hlavní hrdinka navzat citový vztah s vězněným fousáčem a ten byl ještě navíc navázán takovým způsobem, že by mu neuvěřil ani čerstvě nasátej komár. ()

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Všimla jsem si, že Kristen Stewart si od proslulé Ságy začala vybírat zajímavé projekty (např. Sils Maria, 2014), od CAMP X-RAY jsem si toho ale tolik neslibovala. Jsem ráda, že jsem se (jako obvykle) mýlila. Film mě zasáhl přímo do srdce a už před polovinou bylo jasné, že to bude láska jako trám. Poutavá, zároveň ošemetná problematika se nerozplizla, hlavně díky perfektní atmosféře a příkladu přístupu jednotlivce, za což Americe hezky tleskám. P.S. : Někdo, kdo čte Harryho Pottera, přeci nemůže být Bad Guy... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečném Guantanamo Bay je prý Twilight sága velmi populární. (Zdroj: kristenstewart.blog.cz)

Reklama

Reklama