Reklama

Reklama

Kletba

  • USA The Curse (více)

Na farmu dopadne podivný modrý meteorit, který ale přináší jen zkázu pro vše živé. (oficiální text distributora)

Recenze (49)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zavítáme do vidlakova mrknout na život pobožné divně zředěné familie, kde je sex hříchem a housky od manželky moc suché. V hl. Rolích syn, matka, dcera, fackujici nevlastni fotr, syna šikanujici syn nevlastniho fotra a chlivnik, který neodolá matčinymu krku.. toto velmi napínavé rodinné drama se bohužel přeruší náhlým pádem asteroidu, který znečisti vodu a lidem ztoho začne růst jeden bedar za druhym na xichte, až ztoho maj na držce celudytydu. Všichni začnou tak nějak šílet a vznikne menší rodinná šarvátka nakažení držky versus nenakažení jednotlivci..Celý se to ale táhne jak smrad, až me to neoslovilo..taky mam bedary, takže mě to ani nijak nedojalo. Hudba mistama brnkačka na kytarku aka walker texas ranger a ke konci už to chytlo takovej ten solidní 80s beat do toho postupnyho vyvražďováníčka na konci, který mě i celkem na pár sekund chytlo. Během sledování jsem zjistil, že to ma další dvě pokračování..to je pěkně v prdeli...dnešek bude dlouhej. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pohodové osemdesiatkové sci-fi hororové béčko, prinášajúce trochu iný pohľad na mimozemskú inváziu. Dej pozvoľna graduje a s pribúdajúcimi minútami začne byť čoraz výraznejšia aj hororová stránka filmu. Dočkáme sa agresívnych psov, pomerne explicitného útoku posadnutých sliepok na malé dievčatko (čo v 80. rokoch nebola často vídaná vec, nakoľko deti bývali priamemu násiliu v hororoch zväčša ušetrené) a k slovu sa dostanú aj filmoví pyrotechnici a maskéri, pričom hlavne na vizáži jednej pani odvedú dosť slušnú robotu... ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

"V jednu letnú noc na miestnom zapadákove to prišlo z vesmíru." Ľudia nevedeli čo to je, až po kým sa z obrovskej žeravej gule nevykukľala nákaza, ktorá sa rozšírila po celej farme a napadla zvieratá, vodu, aj ľudí a celý dom u farmára. Vyzerá to, že to bude posledná noc, a keď sa chcete ešte dožiť rána, musíte robiť to čo máte a najmä nepiť vodu z vodovodu, drží sa to totiž v tej vode. Kliatba pôsobí grotesknou víziou v niekoľkých pasážiach filmu, a môžte sa tak tešiť na pár zaujímavých a pre niekoho možno vtipných scénok. Prečo ľudia ale nenávidia tento film? Možno má nejaké nedostatky. David Keith není nijak veľký režisér, akým je Carpenter, alebo Fulci, ale dokázal z B-čka dostať všetko čo sa len dalo a už len kvôli tomuto faktu si umňa tento režisér získal rešpekt. Nechápem tak nízke hodnotenie, čo sa každý zbláznil? Pre niekoho to možno je B-éčko, ale umňa si tento film určite zaslúži vyššie hodnotenie, už len preto, že to vychádza z Lovecraftovej adaptácie, alebo aj preto, že sa to podobá na novšiu verziu Cabin Fevera, ikeď s príbehom to nemá nič spoločné, akurát tak dejom a dusnou atmosférou, ktorá vrcholí každou minútou. Našli by sa aj menšie chyby, ale ak ich prestanete vnímať a sústredite sa iba na film, na rok 1980, určite nebudete sklamaný. Protestujem a hodnotenie dvíham na plný počet, ľudia spamätajte sa už. Kadejakým chujovinám dáte plný počet, ale klasike iba to málo 100 percent. Navrhujem, aby ste ignorovali väčšinu hodnotení, pozrite sa na film, a vyrobte si vlastné rozhodnutie, či je to dobré alebo zlé. Nuda ma počas filmu nezastihla, všetko bolo vpohode od začiatku, až po koniec. PS: Existuje tu podobnosť s neskorším Russelovým filmom Sliz z roku 1988. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Wesley Crusher chvíli před tím, než nastoupil na Enterprise D a ufrnkl do vesmíru.;-) Special quest star...jeho sestra, která hraje....jeho sestru. Ty jeho 2 vulgarismy za to stály. To by v TNG říci nemohl, hehe. Docela jsem si byl jist, že to nebude více jak za 2 (po nedávné zkušenosti s pseudo Lurking Fear) ale 2.pol. ve které bylo překvapivě vícero prvků z jisté HPL povídky, už poskytla slušné množství, ohyzdností, slizu apod. Dokonce jsem občas přepnul samovolně na psychologický mód a zapoměl, že sleduji B horror z 80tek. To se týká pouze scén s synem a matkou, která to chudina, odnese jako první a já jsem se do něj dokázal vžíti. Wheaton i na malém prostoru v těchto scénách (zvláště závěrečná, kdy ji vidíme už ve značném stádiu rozpadu/rozkladu, díky Zackovi, který se ji pokusil v posl. zoufalém pokusu zachrániti, což by HPL asi ocenil, páč to bylo fakt FUJ) působil jako reálný syn a ne jen jako herec, který ho hraje. Claude Akins byl hnusný  (navenek i uvnitř) i bez závěrečné deformace, takže si nějaké změny skoro ani nevšimnete. Stejně tak jeho debilní tlustý vlastní syn, jehož sádelnatou prdel, si vychutnáte hned v několika scénách:-/ Pobavilo/znechutilo že i když má Nathan Crane vidle v zádech, ještě stačí fláknouti pořádný a finální lepanec Zackovi. Jako tolikráte předtím. Zajímavá skoro až biblická, destrukce domu a velké plus za doktorovu ženu, která mu v jedné (a až zločinně krátké!) scéně, předvede večerní malou show, ve které figuruje vonný olej a její nohy v černých lodičkách+nějaké to spodní prádélko. Vrrrr! A díky několika scénám v 1.pol., bych hned tak nějakou tu zeleninu asi nepozřel. Včetně nádherně červených jablíček s tajnou náplní. Tajemství šéfpěstitele z hvězdných dálav. Satanžel, většinu dobrých scén (i těch nedobrých) naprosto kazí ta debilní hudba, kterou o pár let později zkopíroval s větším úspěchem Cyborg a The Stand. Tady ta popcountry smíchaná se syntetickými sbory, působí jak pěst na oko. Holt, i pitomé 80tkové Béčko, potřebuje dobrou hudbu. To se nedá nijak ojebat. Na 1 kouknutí tedy mohu doporučiti, jak znalcům HPL, tak neználkům, kteří budou míti pochopitelnou výhodu v nesrovnávání s předlohou. Na závěr 2 věci. Nevím tedy zpětně, zda je dobře či ne, že HPL není nikde uveden, i když je tam dosti prvků na to, aby to byla přiznaná adaptace a pak, že by byla min. o třídu výš paráda, pokud by to bylo čb a max. tak v 50tých letech. Se stejným obsazením a dějem, byl šel klidně i na 4 a vážně uvažoval nad tím, že si to nechám. Otevřený konec je srandovní. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Svižná zlatá hororová léta k nám přinášela v osmdesátkách vynikající a zajímavé kousky na které se dalo bez problémů koukat. O těch dnešních se to říct bohužel nedá. Užijeme si zde meteorit, který kontaminuje v okolí farmy vodu a změní ji v sliz, který začne zabíjet vše co žije v okolí. Bude jen otázkou času než na to někdo přijde a začne s emzákem bojovat. 90% ()

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací povídky Howarda Phillipse Lovecrafta "Barva z Komsu". Děj je přenesen do dobových reálií 80. let, předlohy se však drží věrně. (m.xFuck)
  • V závěru filmu mluví hlasatel televizních zpráv v souvislosti s incidentem na farmě o 4 mrtvých. Ve skutečnosti bylo však mrtvých 6. (m.xFuck)
  • Wil Wheaton (Zack) sa o filme vyjadril, že jediným jeho plusom bola skutočnosť, že si v ňom mohla zahrať o šesť rokov mladšia sestra. Amy Wheaton stvárnila postavu menom Alice. (beso74)

Reklama

Reklama