Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (332)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se po dvoudenní kalbě probudíte nazí v cizím bytě, na hrudníku máte vytetováno Doubravka, vedle vás leží osmdesátiletá důchodkyně v průhledném korzetu a k noze máte přikurtovanou psí boudu? Prostě ten moment, kdy svět přestane dávat jakýkoliv smysl? Tak nějak podobně se budete cítit po zhlédnutí této kinematografické genocidy. A ne, nevrazil jsem do tohoto filmu ani korunu, to bych raději po celý rok dobrovolně financoval výzkum na zkřížení eboly s dýmějovým morem. Troškovi asi začínají docházet prachy. No a když jste buržoazní výmrd ze psa, který si potřebuje svůj plnovous ondulovat výhradně Louis Vuitton natáčkami a životně nutně musí vlastnit barokní stojan na citróny ve tvaru penisu Davida Beckhama, tak vám holt nezbyde, než točit sračky, za které vám sterilizovaná odnož nevyvinuté eukaryoty zaplatí královské pálky (ahoj babi). Já bych vytvořil svoje vlastní a samozřejmě lepší Kundopysky, pečlivě sesbírané z ultimátního odpadu české celebritní sféry; hlavní roli by si střihla obstarožní Halenka von Dráčková, která by do místního mauzolea chodila strašit mumifikované válečné veterány, místní pindě by vdechla život mladičká Pornella Kaprová, kterou by maminka prasnice vozila v podbradku na procházky každé ráno hned poté, co by posnídala pět prasat a tři trabanty, o komediální duo by se postaraly glamour modelky Sámmer Assa a Honza Bendig, ti by místním patoškrabkám stavěli komíny a čekali na příchod Jara, a všemu by zodpovědně šéfoval starosta Paťo Rytmus a ten by nařídil Gucci vodovody do všech domácností. Prostě kvalitní Kundopysky dle mistrovské režie pana Ištvána. Jestli ještě jednou jedinkrát budu donucen podstoupit něco natolik tragického, nevkusného a ostudného, tak raději absolvuji dekádu nedělní školy, konvertuji k církvi a budu si každý den po obědě nechávat vycpat hrtan nějakým katolickým čurákem. Na druhou stranu, u sousedů na Slovensku prý teď řádí nějaký psychopatický sadista, který vraždí a pojídá prostitutky, takže je dobré vědět, že každý národ má svého Trošku. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Pro uživatele co si myslí, že každý dává buď odpad nebo 5* a z principu, tak já z principu dávám 1*. A není to kvůli tomu, že to je Troška, ani kvůli tomu, že série se mi nezamlouvá. Jsem jihočech a sérii slunce seno, nebo jeho pohádky typu Jasněnka či Princezna ze mlejna, to jsou dobré filmy, u kterých jsem se zasmál a styl i scénář dokázal pobavit. Bohužel u Babovřesek tomu tak není! Je to jak herci, kteří nemají dostatek charisma do komedie, ale i tím, že to je všechno točeno ne z lásky k žánru, ale pro nucené peníze a je to prostě vidět. Styl humoru je úplně někde jinde, jak v dřívějších komediích a od doby Kameňáku jde Zdenda do trapností a na úplné dno komediálního žánru, kde jen vaří z vody a nefunguje to! Vtipy působí nuceně a celé je to bez šťávy. Buď s tímto něco udělá a nebo bude dál točit sračky, jelikož jsou zkrátka lidi co na to půjdou, ať už ze zvědavosti či pobavení a to ho uživí! U třetího dílu se nic nemění a je to pořád to samé dokola. Škoda, ale tuhle sérii si zkrátka oblíbit nemůžu. 10% ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som k jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. Nebol som len sklamaný, ale doslova som bol znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Bol to odpad! No a ja blázon, som si potom pozrel aj voľné pokračovanie, i keď som vedel, že "Babovřesky 2" budú taký istý odpad! Ale aby toho nebolo málo, tak som sa prinútil kuknúť na "Babovřesky 3", ktoré boli natočené v roku 2015. Asi tušíte, čo teraz napíšem. Áno, veru tak, bol to tiež filmový odpad! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého. Ryze česká letní velmi jednoduchá vesnická komedie o seniorkách dohánějící hlavně starostu k šílenství se nese ve stejném duchu jako ty předchozí. Češství z toho opět vyvěrá plným proudem a dává najevo své nedozírné klima. Lidový humor, místy myslím zcela zbytečně přesahující do sitkomu, si na nic nehraje a snaží se pobavit svoji typickou českou náturou a neochvějností. I přes značnou kritiku nevidím na snímku nic špatného. Na čistý český humor se tu vlivem absencí tohoto žánru a velkého přílivu zahraničních komedií zapomnělo a tak díky alespoň Zdeňku Troškovi za snahu a vůli tak učinit. Aspoň někdo když už nikdo. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Lístek do kina bych si na to nikdy nekoupila, ale náhodou se mi do ručky dostaly lístky na premiéru. Na Troškovy filmy už z principu raději nekoukám, abych se nemusela rozčilovat nad opravdu neskutečně hloupě stráveným časem, ale nakonec jsem šla - ač opravdu s nulovým očekáváním (krom tedy očekávání Trošky zhovadilé nesmyslnosti). No, není to žádný "majstrštyk", ale jako parodie komedie, pro účely pobavení a odfrknutí, to ujde. Najde se tam pár skvělých vstupů a vtipů (odbourala mě kachní nemoc:) ), jistě i slabší momenty, ovšem, co se týče absolutní stupidity (viz např. kameňák, ten jí přímo přetéká), ta zde byla naštěstí většinou poměrně potlačena. Líbila se mi Žilková (a to jí normálně zrovna nevyhledávám), Bílá pro mě zas naopak byla pouhou zbytečností navíc. Inu, je to koukatelné a já překvapená. Ty 3 hvězdy si zaslouží. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)
  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)

Reklama

Reklama