Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Artur píše projevy na Ministerstvu zahraničních věcí, kde na jedné straně žongluje s výstředními požadavky nadřízených a na druhé přežívá v džungli spodní zaměstnanecké linie. A tak mimochodem potřebuje zabránit hrozící mezinárodní krizi. Alexandre Taillard de Vorms je vysoký úchvatný muž s vybroušeným stylem, který to umí se ženami. Ne náhodou je zároveň Ministrem zahraničních věcí. Se svým zvučným jménem a vypracovanou postavou proplouvá skrz Organizaci národů až do New Yorku, kde chce zabránit válce a následně za zásluhy získat snad i Nobelovu cenu míru. Narozdíl od něj je Arhtur Vlaminck obyčejný studovaný úředníček, který pro ministra píše projevy. Kromě toho, že musí snášet veškeré ministrovy excesy, musí také proplouvat džunglí poslíčků a podřízených na ministerstvu. Politická komedie, která si bere na paškál byrokratický svět diplomacie, je adaptací stejnojmenného komiksu Christopha Blaina a Abela Lanzaca o svérázném ministru zahraničí a jeho týmu osobních poradců. Byla oceněna na festivalu v San Sebastinau a nominována na tři ceny Cézar. (Cinemax)

(více)

Videa (11)

Z natáčení 5 - Raphaël Personnaz, Christophe Blain, Bertrand Tavernier
Z natáčení 5 - Raphaël Personnaz (herec), Christophe Blain (scenárista), Bertrand Tavernier (režisér)
D: francouzština
02:00
Z natáčení 4 - Christophe Blain, Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Bertrand Tavernier, Marie Bunel
Z natáčení 4 - Christophe Blain (scenárista), Thierry Lhermitte (herec), Raphaël Personnaz (herec), Bertrand Tavernier (režisér), Marie Bunel (herečka)
D: francouzština
02:03
Z natáčení 3 - Bertrand Tavernier, Frédéric Bourboulon, Thierry Lhermitte, Julie Gayet, Bruno Raffaelli, Raphaël Personnaz, Christophe Blain, Jérôme Alméras, Niels Arestrup
Z natáčení 3 - Bertrand Tavernier (režisér), Frédéric Bourboulon (producent), Thierry Lhermitte (herec), Julie Gayet (herečka), Bruno Raffaelli (herec), Raphaël Personnaz (herec), Christophe Blain (scenárista), Jérôme Alméras (kameraman), Niels Arestrup (herec)
D: francouzština
03:12
Z natáčení 2 - Bertrand Tavernier, Niels Arestrup, Christophe Blain, Bruno Raffaelli, Thierry Frémont
Z natáčení 2 - Bertrand Tavernier (scenárista), Niels Arestrup (herec), Christophe Blain (scenárista), Bruno Raffaelli (herec), Thierry Frémont (herec)
D: francouzština
02:02
Z natáčení 1 - Frédéric Bourboulon, Christophe Blain, Bertrand Tavernier, Raphaël Personnaz, Thierry Lhermitte, Marie Bunel, Niels Arestrup
Z natáčení 1 - Frédéric Bourboulon (producent), Christophe Blain (scenárista), Bertrand Tavernier (režisér), Raphaël Personnaz (herec), Thierry Lhermitte (herec), Marie Bunel (herečka), Niels Arestrup (herec)
D: francouzština
01:56

Reklama

Reklama