Reklama

Reklama

Golden Time

(seriál)
  • Japonsko Gôruden Taimu (více)
Trailer 2

Epizody(24)

Obsahy(1)

Tada Banri právě nastoupil na univerzitu v Tokiu, aby začal úplně nový život. Nový život je myšlen doslova, protože po určité nehodě na vše z minulosti zapomněl a pamatuje si pouze poslední rok. Hned první den se seznamuje s novým kamarádem (Yanagisawou Mitsuem) a jeho stalker "přítelkyní" (Kagou Koko), kteří jeho život obrátí vzhůru nohama. Jakoby to nestačilo, objeví se tu i někdo z Banriho minulosti, koho miloval, ale nepamatuje si na něj. Navíc si najde přítelkyni, a tak začne řešit dilema, neboť si později pomalu začíná vzpomínat. (DaweForeman)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

Kingi 

všechny recenze uživatele

Úžasný start seriálu mě držel u obrazovky jak jen to bylo možné a dny do dalších epizod jsem nedočkavě odpočítával. Avšak pak to trošku narazilo a začalo se to motat na místě a to kvůli hlavnímu protagonistovi, kterého jsem začal nesnášet za poskvrnění jinak skvělého anime. Výborné drama, vcelku pěkná romance a místy povedený humor, ale obrovské mínus za postavu Tada Banriho. Konečné hodnocení **** ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

DaweForeman na třech řádcích vyložeil hlavní zápletku. Nenechte se však mýlit, dostanete se k ní blíže až skoro na konci a i tak je hezky zpracována. Dá se říci, že se vlastně vše motá okolo postavy Kaga Kouko. A vlastně... Okolo všech postav. Je to jedno z těch lepších děl, které se snaží mít promyšlené hrdiny, vtipné scénáře, nedávat tam ecchi (ale nebát se toho), odlepit se od zažitých trapných situací a podívat se prostě na vysokoškolský život s takovým reálnějším pohledem (reálnějším, ne reálným...). Za mě určitě velmi hezké a doporučil bych komukoli, kdo si chce měsíc v kuse u snídaní zapřemýšlet o komplikovanosti vztahů a životů několika lidí a uvědomit si, že to sám nemá zas tak špatné. Dovedl jsem se do show několikrát vcítit, ovlivnilo, jak jsem pak ten den prožil a dle mého skromného názoru = takhle by měly anime vypadat. Měly by ve vás něco zanechat. Měli byste je chtít po čase opět vidět a na Golden Time jen tak nezapomenu. Favorit Q3/2013. Kingi hezky vyzdvihl jeden zápor celého seriálu. Konec se opravdu motal jen kolem Banriho. Ale poslední episoda spravila chuť a celkový požitek. Hezkých 80% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dej sa točí okolo Tada Banriho, ktorý má amnéziu. Tá trvá od doby čo spadol z mostu keď čakal dievča, ku ktorej niečo cíti. Prichádza na univerzitu v Tokiu, kde sa zoznámi s chlapcom menom Mitsuo. Ten sa práve rozišiel so svojou ex-priateľkou Koko, ktorá sa neskôr s Banrim zblíži. Okrem nich tu máme bláznivú dvojicu študentov a dievča... ktorú Banri veľmi dobre poznal. Ten dej sa zdá až príliš zamotaný, no prekvapivo z toho vznikla celkom jednoduchá a rozumná vec. Scenár je teda dobrý. Anime nám ponúka niekoľko sympatických postáv a zameriava sa skôr na ich vzťahy než hlavnú zápletku. Spomeniem, že je tu niekoľko rozuzlení, ktoré dávajú hlavu a pätu. No dôležitejšie sú postavy a ich vyrovnanie sa so situáciou. Celé je to teda o tom, čo znamená priateľstvo a ako také priateľstvo má fungovať. V posledných dieloch sa anime zvrtne a dej sa tak bude znovu točiť okolo hlavnej dejovej linky. Páčila sa mi aj celkom pekná animácia a menej výrazná, za to však až príjemne obyčajná hudba. Nedostatky tam síce sú (veľa klišé, opakujúce sa skutočnosti a menej zaujímavé stredné štádium seriálu), ale napriek tomu sa jedná o nadpriemerný zážitok. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu hned po zhlédnutí a jsem toho úplně plná. Trošku mi to připomínalo Rascal does not dream of bunny girl senpai. Asi tím, že je tam ten motiv lásky průměrného kluka a úžasné, překrásné, zdánlivě nedosažitelné a tady navíc trochu ztřeštěné holky. Což je téma, které se mi ještě neokoukalo a je to hrozně příjemná změna od klasiky - úžasnej bad boy plus zakřiknutá puťka. Navíc se seriálu (podobně jako v Rascalovi) daří udržet si odlehčenou notu, přestože se celým seriálem prolíná docela vážné téma - amnézie. Postavy jsou všechny sympatické a hlavně dospělé, což taky oceňuju, protože už je mi to přecejen bližší než lásky šestnáctiletých. Kéž by takových vysokoškoláckých anime romancí bylo víc! U prvních dílů jsem se trošku divila, proč je v openingu a vlastně všude (na plakátech atd.) jen hysterická Kaga Kouko, ale měla jsem jí postupem času čím dál radši, líbilo se mi, jak se její charakter vyvíjí a na konci jsem ji naprosto zbožňovala. Ke Golden time se určitě ještě s odstupem času vrátím, velmi rychle a snadno se seriál stal mojí srdcovkou. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pohodová a vcelku příjemná podívaná. Čeho si nejvíc cením, je rozumný scénář (pozn.: Náběh a potenciál to mělo mnohem výš). Takový to typ anima mívá tendenci sklouznout do hrozně nudných pasáží plný fanservisu, příběhově naprosto plytkých a únavných sekvencí, které slouží jako spojka tam někde ve středu a zabíjí čas, aby se konečně dostal k onomu finále. Toho jsme byli tentokrát ušetřeni a téměř každý díl je zajímavý. A pokud ne, tak i skutečně vtipný. Jsem rád, že máme k dispozici jen malý okruh postav, takže každá má své specifické vlastnosti aniž by byly přehnaně vyšinuté a souhrně se chovaly dospěle. A ony dobře napsané postavy mi dělají velkou radost, protože je to snad čím dál vzácnější jev. Až teda na jednu výjimku: Tada Banri. Vcelku nechápu, co japonské slečny na takovým to druhu kluků vidí. Být já někdy takhle psychadelický a přehnaně sebelítostivý, tak mě musí každý poslat k šípku a vůbec bych se nemohl divit. Jeho chování mi frekventovaně zadrhávalo kolečka. Koko to ale táhne za něj a i přes všechny její móresy jsem si jí oblíbil. Za běžných okolností bych dal silné 3*, ale mě konec například nevadil a jsem za něj velmi spokojený i přes jeho překotnost a ne úplnou promyšlenost. Tudíž za slušný 4*. ()

Galerie (774)

Zajímavosti (1)

  • Most, ze kterého Tada Banri před událostmi seriálu spadl, je založen na skutečném mostě Horai v Šimadě. Jedná se o nejdelší dřevěný most pro pěší na světě. (biasim1)

Reklama

Reklama