Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli u mě dvojka fungovala o kapku méně než brillantní jednička, tak trojka je ještě o píď slabší. To nekonečné, zacyklené a šroubovité "filosofování" před, v průběhu a po každém souboji už tentokrát překročilo pro mě únosnou hranici a z velkého finále se mi tak stala úmorná čekačka na to až se postavy vykecají po stopadesáté zase a znova o tom samém (už nezabiju, v nové éře není místo pro.. atd).. A hlavně tvl nezapomeň vysvětlit, že máš katanu s obráceným ostřím- to totiž ke konci třetího dílu asi pořád někteří neví, nebo co :D . No né, aby bylo jasno, je to dobrej film. Souboje jsou parádní, postavy sympatické, děj správně manganoidní, stylizace funguje atd.., ale osobně bych to dokázal prostříhat o minimálně 20minut vatoidního žvatlání. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak Battósai minule na vlastní kůži pocítil, že na své protivníky nestačí, tak ho náhoda (v ději, setkávání i místech nejedna) vyplavila u dávného učitele, s jehož pomocí musí ovládnout vrcholnou techniku (a přijít na to, zač bojuje). Postupné rozestavování a "dobarvování" figurek (v nádherné výpravě / vizuálu) s občasnými dynamickými souboji na mě působilo více, než zdlouhavé finální zúčtování všichni proti všem (resp. společně na jednoho), v němž akce neustávala. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Závěrečný Kenshin je dobrý film důstojně zakončující trilogii, ale skutečně vysokým očekáváním nedokázal tak úplně dostát a z celé trilogie je pro mě nejslabší. V několika případech nabízí opět to nejšpičvovější a nejstylovější šermířství, jež je možno na plátně nalézt (především souboje s Aoshim a Sôjirem), ovšem předchozí film toho přislíbil daleko více. Nejen, že 10 katan zůstalo zoufale nevyužitých, ale největším zklamáním filmu byl jednoznačně závěrečný soubojs hlavním záporákem, který byl zcela nedůstojný. Těšil jsem se na vyrovnaný a choreograficky vybroušený duel dvou mistrů meče, ovšem dostal jsem fraškoidní mlátičku, kdy se z padoucha vyklubal superplamenometčík, který si s přehledem podával celou skupinu! hlavních hrdinů, a kdyby mu nezačal vařit motor, tak by je všechny pobil jako psy. Závěr Kenshinovy legendy se v akčních nápadech také již značně opakuje a finální zteč padouchova Titanicu hodně recykluje konec prvního filmu. Trochu neutěšeně také působí využití, resp. nevyužití vedlejších postav. Jak jsem již řekl v úvodu, tak i navzdory všem výtkám je závěr Battósaiovy legendy dobrý film, ovšem po druhém dílu sliboval být daleko lepším. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama