Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (75)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od dvojdielu Ong-Baka som Tonyho Jaa nevidel v žiadnom filme, ktorý by stál za zmienku. Človek si už myslel, že sa po ňom zľahla zem. Kill Zone 2 nenadväzuje na prvú časť, no a keď som videl že v dvojke hrá práve tento majsterko, ktorý sa vryl do pamäte divákov svojim bojovým umením, mal som chuť zaspomínať si na kvalitu, nie kvantitu. Niektoré choreografie "one on one" možno nie sú najprešpikovanejšie, pri ktorých by divák omdlieval, no stále sa jedná o výborný akčný film, ktorý okrem spomínaných súbojov ponúka solídny príbeh. Natočené je to skutočne kvalitne, pričom záverečné scény v doprovode orchestra sú naozaj excelentné. Na môj najobľúbenejší bojový akčný film "Záťah" sa to ale nechytá. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Prosím doplniť do žánrov "dráma" a to poriadne hutná. Toto bola vážne pecka. Možno od veci zrovnanie, ale tak ako bolo pri Passengers sci-fi len pozadie v podstate romantickom filme, tak tu bola akcia pozadím neskutočnej a pritom strašne skutočnej a realistickej drámy. K najväčším bombardérom súčasnej čínsko-honkongskej akcie už chýba len Donnie Yen, ktorý si úlohu strihnul v predchodcovi, ktorý je predchodcom našťastie len v názve. Tony Jaa, Jacky Wu a neprekonateľný Max Zhang. Dovi dopo. Dráma až na kosť, príbeh v prvom rade, ale keď dôjde na akciu, tak je neskutočná a záverečný súboj suverénne s geniálnym hudobným podmazom, to si nedovolí hocikto. Toto bolo fakt silné. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Zónu smrti považuji za jeden z lepších filmů kombinující drsnou krimi a krvavou mlátičku, u druhé už si tak jistý nejsem. Potěší spojení mlátičky Jacky Wu (tvůrci očividně ignorují, že byl v prvním díle jedním ze záporáků a skončil vykuchaný) a Tonyho Jaa, kteří umí a některé akční scény stojí za to. Na druhou stranu akce příliš nepřekvapí, naopak naštve častým používáním počítačových triků a závěsných lan (v tomto případě je film absolutně válcován vynikajícím druhým Raidem) a nesmrtelnými postavami. Spletitý příběh už diváka pouze mate. Pořád se ale jedná o jeden z těch lepších filmů, které se k nám z Hong Kongu dostali. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční scény. Bitka ve vězení a (Vivaldiho) finále jsou hodně podařené. Hong Kongská a Thajská škola na vrcholu. Příběh točící se okolo kšeftů s orgány a transplantací není špatný, ale je nepřehledný s několika zvláštními zvraty. Byla by to čtyřka, ale některé věci jsou hodně přes čáru. Návaznost na jedničku nulová. Tony Jaa hraje pořád stejně... Rozsekejte ho a hoďte psům. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí (no neviem či bude aj druhé) som mal rozpačitý dojem. Tak ako v predošlej Zóne smrti , aj tu je viacero hlavných postáv. Aj tu je atmosféra vážna až pochmúrna, no nedá sa "krájať", ako v jedničke. Skôr mi to kvalitou spracovania miestami pripomínalo akýsi "Hostel" na Martial Arts spôsob. Škoda, príbeh by na to aj mal (aj napriek prehnaným osudovým náhodám), lenže je nešikovne napísaný, vyrozprávaný, a ešte aj zostrihaný. Príbeh je inak jednoduchší ako sa zdá, no je poprepchávaný zbytočne metúcimi zbytočnosťami (napr.scény so strateným/nájdeným telefónom), zatiaľ čo súboje nie sú ani zďaleka tak úžasné ako v jedničke. Záver: už teraz viem, že keď si budem chcieť tento film pozrieť znova, siahnem radšej po tom prvom, z roku 2005. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama