Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
Trailer 1

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (430)

genetique 

všechny recenze uživatele

Baba-dook-dook-dook! Mrazivé. Nepríjemný psychologický horror, ktorý okrem zimomriavok a pocitu strachu zaťaží aj divácku myseľ. Rozhodne si nezaslúži dvoj- a menej hviezdičkové hodnotenia, už len z pohľadu vynikajúcich hereckých výkonov (v krajných scénach mi Essie Davis pripomenula Jacka Nicholsona v 'The Shining'), perfektnej práce kamery (hranie sa s tieňmi a bezútešné šedé filtre robia svoje) a dobrého nápadu. Rozhodne nečakajte početné ľakačky, duchov, či vrahov vyskakujúcich spoza každého rohu, vŕzgajúce dvere a podlahu. Toto je horror s príbehom. Horror, ktorý nemá za cieľ vystrašiť, či vydesiť, ale postupne naháňať strach, budovať atmosféru, hrať sa s divákom a jeho zmyšľaním. 80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jennifer Kent sehnala dostatek drobných a dala svému původně krátkometrážnímu a povedenému bubákovi celovečerní podobu. Výsledek je ale docela rozporuplný, na jedné straně stojí slušné herecké výkony jak unavené matky, tak jejího uvřískaného "Kevina a místy velmi slušná atmosféra, na druhé na několika místech levnými triky zmršený bubák Babadook, který klidně mohl zůstat ve stínech a tragikomický závěr , při němž mi na mysli vytanul Střihoruký Edward a bylo po hororu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi kříženec Poltergeista, Noční můry a Boogeymana mne příliš nenadchl. Novodobé duchařiny mě příliš neberou, daleko strašidelnější umí být leckterý krimi thriller, ba i upíři či monstra z vesmíru. Nejhorší je, že autoři postupně vrší jednu přepálenou scénu za druhou, a tak se film postupně přehoupne do komedie. Ženská řve, dítě řve, postel se třese (co působilo děsivě ve Vymítači, to je zde pro smích), obrázky padají, stěny pukají a člověku se chce smát na celé kolo. Ne, tohle vážně není strašidelné. V jistém okamžiku jsem si vzpomněl také na Dům u hřbitova. Trochu závidím těm, co se u filmu báli, já bohužel ne... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost psycho horor. Je vidět, že australská tvorba se od té hollywoodské dost liší. Je to prostě jiné než ostatní horory. Příběh se zaměřuje na zoufalou matku, která se není schopná smířit se smrtí manžela a nezvládá výchovu svého hyperaktivního syna. K tomu ji ještě v domě začne strašit onen Babadook. Málokdo by se z toho nezbláznil. Okolí ji odstřihlo, a tak se Samovou pomocí s touto nestvůrou bojuje sama. Konec je trochu netradiční... "Nemáš žádného tátu!" ()

choze

všechny recenze uživatele

Technicky tomu sice není co vytknout, herci do titulních rolí byli dobře vybraní i dobře zahráli, tu dětskou knížku bych chtěl mít doma, místy to bylo solidně hororové a bylo to i zajímavě postavené - nejdřív to otravné děcko po zásluze z duše nenávidíte a soucítíte s unavenou a zdeptanou matkou, pak se role a sympatie začnou obracet, celou dobu je to dvojznačné... Bohužel mě to děcko hned zkraje nasralo až moc a už jsem se přes to do konce filmu nepřenesl. Vlastně nedívat se na to s manželkou, po 10 minutách bych to vypnul. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama