Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (561)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Staromilsky laděný horor o dvojici patologů, která se snaží zjistit, kde udělali soudruzi ze Salemu v 17.století chybu.. Zatím nepříliš produktivní trolí nimrod dokonale navodí atmosféru napětí ať už samotným bezútěšným prostředím či podrobným postupem pitvy MISS nekrofilie, může se opřít o dva prvotřídní herce v hlavních rolích a lekačky odvážně postaví na premise, že kardiaci uvítají varování několik sekund předem. Škoda jen nastupivší bezradnosti při odhalování pohnutek krásné neznámé a závěrečné doslovnosti, připomínající rehabilitační cvičení Nevěsty Beatrix Kiddo. Řeknu vám, ještěže jsem se díval pár dní po Vánocích, jinak bych na Ježíškův zvoneček oznamující čas rozdávání dárků reagoval poněkud podrážděně.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Moc fajn záležitost, která je tak půlku filmu absolutně perfektní, protože tak trochu podvratně nahlodává klasická schémata a klišé v detektivkách, kdy je třebas první půl hodina prostě jen hodně dobře natočenou detektivkou a ohledáváním těla v márnici. Režisér podobně podvratně páchal i v předchozím filmu - v lovci trollů . a tam udělal něco hodně zajímavého z hororů o "nalezených nahrávkách s bububu obsahem." Jenže tady, jakmile dojde na horror, tak jede podle všech žánrových klišé a byť to dělá řemeslně velmi zkušeně a není tam žádná vyložená zhovadilost, je to obrovská škoda, která trochu kazí detektivně-pitevní scény, které jsou výborné. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Austin pracuje spoločne so svojim otcom v rodinnom sídle, v ktorého suteréne vykonávajú pre úrad miestneho šerifa pitvy zosnulých ľudí. Pre mladého muža, je to tak ideálna príležitosť, aby sa od skúseného odborníka s dlhoročnou praxou, čo najviac priučil. Lenže telo "Jane Doe", ktoré im je jedného večera dopravené na pitevný stôl, je úplne odlišným prípadom na ktoré boli otec so synom doposiaľ zvyknutý. Napriek žiadnym viditeľným, vonkajším zraneniam, preukazuje množstvo vnútorných defektov, ktoré hovoria o úplne odlišnom osude zosnulej. Obzvlášť, keď sa postupnými krokmi, odkrýva jedna temná záhada za druhou. Myslím, že sa z toho dalo vyťažiť viac. Obzvlášť, keď si človek uvedomí, kde sa samotný príbeh s pomerne originálnym nápadom odohráva. Skutočne si nespomínam, že by som niekedy v minulosti natrafil na obdobnú "zápletku" (nie že by dostávala mimoriadny priestor), kedy sa na stôl krematória dostala "XXX". Priebeh pitvy mimoriadne realisticky spracovaný, od atmosferických pasáží som si vzhľadom k tomu, že sa jedná o ducharinu sľuboval síce viac, no v konečnom dôsledku musím uznať, že celkový temný nádych tohto počinu je viac ako solídny - 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, skvělé provedení a atmosféře přející střídmá stopáž, díky které se divák nezačne nudit. Hnusno, tajemno, pitevna, mrtvoly, tma, bouřka, no řekněte sami, kdo by takovému hororovému pozvání odolal, že? Ehm. Jistě, některé lekačky byly předvídatelné až laciné, ovšem našly se i momenty, které - myslím - nikdo nečekal, a postupné odhalování celé té záhady mě velmi bavilo. Brian Cox a Emile Hirsch jsou skvělí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra jede na maximum. Aby taky ne, když tu máme takové prostředí. To, jak se příběh vyvíjí, už tak peckózní není. Objeví se pár momentů, které dějovou linii trochu kazí. Naproti tomu je zde ale celá řada povedených okamžiků a rozuzlení podle mě stojí za to. PS: Uživatel péééca67 je vocas, neboť vyzradil pointu. Má tak "dobré" předpovědi, že by mohl z fleku dělat rosničku na Nově. 75% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen v Londýně ve Velké Británii. (Tygrys)
  • Pitva sa začína o 09:30 a po hodine na hodinách je čas 10:05. Odchádzajú a vracajú sa a hodiny ukazujú 09:45, o pár minút neskôr ukazujú 10:30. (Pat.Ko)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama