Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komunitou zafinancovaná überpocta a (srdce/kule)rvoucí vyznání lásky pokleslým VéHáeSkovým osmdesátkám skrze ryzí esenci (ta hudba, ta hudba!) veškeré jejich "nostalgické guilty pleasure svébytnosti". Znáte-li videoherní hříčku Blood Dragon, tak Kung Fury je takový její filmový bratránek z bleděmodrého těsta, jehož velkou výhrou je, že ač tvůrci z Laser Unicorns během stopáže (a ostatně i mimo ) absolutně neznají míru, tak znají míru v tom, jakou délku zvolit, aby se to nepřejedlo. Na druhou stranu tady je v každé scéně tolik nápadů, odkazů, řemeslné šikovnosti, absurdností a citací, že se to během jedné projekce při nejlepší vůli stejně nedá pochytit čili ono se to ve výsledku na celovečerní stopáž vlastně i vyšplhá. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Parodie každým coulem, kde je snad všechno dotažené do těch nejabsurdnějších končin, takže o zábavu je bezpečně postaráno v každé její minutě. Nic dalšího nemá smysl k této naprosté šílenosti psát, protože slovy se to dá vystihnout poměrně těžko. Za normálních okolností bych se na to asi nepodíval, ale jakožto bonus na akci v rozpáleném letním kině a ve společnosti přátel to bylo báječné. (Viděno během šílené noci Filmového víkendu ČSFD 2015) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je tank?..." Tento film nejde brať vážne, ale zároveň je to pocta filmom z 80. rokov. Príbeh a postupy tu sú úplne dementné, totálne mimo logiku, ale divák na to pristúpi hneď od úvodu. Jednoducho od začiatku je jasné, že toto tvorcovia nemyslia vážne a divák si to užije tým viac, čím viac toho videl a zažil v 80. rokoch. Filmom zámerne občas prebehnú rušivé zrnité pásy ako kedysi na zničenej VHS, obraz je zámerne zrnitý a hlavný hrdina je ako vystrihnutý z nejakého akčného béčka. Pobavila ma debata o fúzoch medzi dvoma Nemcami, občas preletela vtipná hláška a "Hitler" si opäť zahral vo filme. Jeho filmografia nemá konca...70%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Že Kung Fury nebude mít navzdory proklamacím s poetikou osmdesátkových akčních béček nic společného, už jsme věděli z trailerů. Zklamáním ale je, že hotový film stále působí jen jako trailer natažený na půlhodinu - tedy jako nepříliš provázaná skrumáž scének plná prvoplánových absurdností (laser-raptors, vikingské bojovnice s kulomety) a osmdesátkových fetišů. I přes záběry na Miami a synthpopovou hudbu to má spíš než k americkým béčkům blíž k novodobým jihoindickým akčňárnám, jen v odlišné vizuální stylizaci. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Űbercool padnutí nad kolena nad tím nejbéčkovějším z osmdesátých let, plné absurdních nápadů, kde je všechno neskutečně přestřelené a hlavně - neskutečně zábavné. A plné ukopnutých hlav a policejních triceratopsů. Stopáž je výborná, ale bohužel, i tak se během půl hodiny oběví pár věcí, které nedokázali držet linii geniální pocty, ale sklouzly do lepkavé trapnosti, obzvláště pokaždé, když se objeví Hitler, nic co říká, nebo dělá není vtipné, je to jen a jen debilní a díky tomu dokázala tahle kníratá zrůda Kung Furymu odprznit jednu hvězdičku (spolu s chybějící gradací, neboť i přes nespornou originalitu tu chybí opravdový vrchol). PS: a momentálně to má 88%, což je jasný důkaz krypto-nacistického spiknutí a Pomo musí být členem! PPS: Další důkaz? Díky Pomovi jsme to mohli vidět na čsfd filmovém víkendu v kině! A bylo to boží! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen na digitální zrcadlovku Canon 5D a kameru Sony FS-700. (Hawaj)
  • Kvôli rozpočtu sa väčšina filmu natočila v kancelárií Davida Sandberga v Umei a exteriéry boli dotvorené digitálne. (ywo666)
  • Možná chyba, ale možná i nadsázka, jako celý snímek - v úvodní scéně odehrávající se v roce 1985, když bojuje Kung Fury (David Sandberg) s arkádovým automatem, naráží v prostřihu do Hubbleova teleskopu, avšak teleskop je ale na oběžné dráze a v provozu až od roku 1990. (Lander)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama