Reklama

Reklama

German Angst

Trailer

Obsahy(1)

Snímka skladajúca sa z troch hororových poviedok od troch odlišných režisérov.
I. Final Girl: Mladé dievča trpiace prehnanou starostlivosťou o domáce morské prasiatko z času na čas prepadá zvrátenej chuti týrať svoje mužské obete.
II. Make a Wish: Nemý, zamilovaný pár poľskej národnosti disponuje zázračným amuletom, ktorý plní neobvyklé priania. O jeho sile sa presvedčí aj skupinka nemeckých neonacistov.
III. Alraune: Talentovaný fotograf jedného večera navštívi špecifický klub pre uzavretú spoločnosť, kde vyskúša doposiaľ nepoznanú drogu. Po jej konzumácii len sťažka rozlíši sen od reality. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Každý jeden z troch príbehov má svoje čaro. Pokiaľ by som ich hodnotil samostatne, je nad svetlo sveta jasné, že posledný je najmä vďaka poslednej scéne či rozuzleniu jednoznačne najlepší. Mne osobne sa od samotného tvorcu jeho posledný výtvor "Masks" až tak nepozdával, takže mňa prekvapil. Hlavným hororovým prvkom "German Angst" je samozrejme gore, ktoré najmä v druhom a treťom príbehu, priam prekvitá, takže z môjho pohľadu veľmi silné tri hviezdy. Možno by som udelil aj viac, ale prvá story je vzhľadom k ponúknutej konkurencii pomerne slabí výtvor - 65%. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr priemerná hororová antológia, ktorá má výhodu v tom, že slabšie začína a postupne sa zlepšuje. Prvá poviedka o mladej domácej mučiteľke je skôr opozeraná nuda, ktorá nemá moc čím naplniť ani tú pol hodku (2*). Druhá – neonacisti vs. hluchonemí je o niečo lepšia, ale stále nič na čo by som spomínal (3*). A story číslo 3, ktorú tu už viac-menej zaslúžene vychválil ricci, je našťastie highlightom vylepšujúcim celkový dojem. Na antológiu mi síce prišla zbytočne dlhá a účinná hlavne vo finále ako z nočnej mory (4*). Btw., kto je zvedavý hlavne na tento segment, tak sa ani nemusí obávať nemčiny, je totiž komplet po anglicky (druhá story je cca z polky a prvá len nemecky). ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud se nějaký film skládá z více povídek je u mě zvykem ke každé prohodit pár slov a samostatně ji ohodnotit, protože výsledné hodnocení může být zavádějící. Tady by tomu sice tak nebylo, protože všechny povídky jsou povedený, ale i přesto tak učiním. První povídka Final Girl: Vypráví příběh mladé dívky, která úskostlivě pečuje o svého domácího mazlíčka. Totéž se, ale nedá říct o muži co leží v její posteli. O něj už takovou péči neprojevuje. Ba naopak si na něm ukájí svoje choutky. Dobře natočený, dobře odvyprávěný a dobře zahraný. Sice tu mohlo být víc krve, ale té si užijem v druhé povídce. Final Girl si tak u mě vysloužila 3 plnohodnotný hvězdy. Druhá povídka Make a Wish: vypráví příběh o "protináckovským" amuletu. Tohle je pecka a oproti prvnímu příběhu se rozhodně přitvrdilo. To že je ústřední zamilovaná dvojice němá a musí čelit bandě vygumovaných hovad dělá snímek ještě silnější a působivější. Dokonce jsem se rozhodoval i o pěti hvězdách. Opět skvěle zahráno i natočeno. Make a Wish si tak u mě vysloužily hodně silný 4 hvězdy. Poslední třetí povídka Alraune: je šílená halucinogenní jízda, která si u mě taktéž vysloužila 4 hvězdy. Když to shrnu tak každá povídka z filmu je úplně jiná, ale všechny mají co nabídnout. Všechny povídky jsou skvěle natočeny a herci do nich byly taky skvěle zvoleni. Za mě je to jeden z nejpovedenějších povídkových filmů. A to i díky tomu, že kvalita jednotlivých povídek je celkem vyrovnaná a kvalitativně nekolísá. Za mě rozhodně velká SPOKOJENOST. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nemecká hororová antológia German Angst obsahuje tri poviedky. Dej prvej poviedky sa odohráva v byte, v ktorom žije mladé dievča so svojím morským prasiatkom. To malo nedávno zdravotné problémy, ale veterinár mu pomohol. Dievčaťu sa však práca veterinára až príliš zapáčila, a tak sa rozhodlo začať vykonávať vlastné operácie. Druhá poviedka sa odohráva v opustenej budove, v ktorej dvoch nemých zalúbencov prepadnú nebezpeční delikventi. Tí si myslia, že ide o úplne jednoduché a bezbranné obete, lenže napriek tomu, že nedokážu rozprávať, dokážu sa obete brániť iným spôsobom. V tretej poviedke je hlavným hrdinom fotograf, ktorý sa až príliš vžil do svojej práce, a tak nastali komplikácie v jeho vzťahu. Rozhodne sa nájsť ženskú spoločnosť tou najjednoduchšou cestou, ktorá však môže byť aj najjednoduchšou cestou k záhube. - Ani neviem, prečo som sa tejto antológii tak dlho vyhýbal, pretože ide o kvalitný underground počin z Nemecka. Chvílu mi trvalo preladenie na nemecký jazyk, keďže túto reč príliš často nepoužívam, ale pridávalo to tomu na zaujímavosti. Špinavé časti Berlína boli pre tento horor úplne ideálne a hodili sa do všetkých častí. Musím pochváliť hlavne gore, ktoré miestami vyzeralo trochu plastovo, ale bolo pôsobivé. Dejovo sú všetky poviedky zaujímavé, aj keď sa občas trochu naťahujú, čo však nie je až tak výrazne cítiť, pretože všetky tri majú kvalitnú hudbu a dobré zápletky. Takmer nikdy neporovnávam rozdielne horory, ale dosť mi to svojou zvrátenosťou a surovosťou pripomenulo ďalšiu hororovú antológiu Little Deaths. Ako obohatenie sa v oblasti moderného hororu je German Angst priam ideálnou volbou. + herečka z Seed 2 + herec z Stung + herečka z Zombie Massacre 2: Reich of the Dead ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle antologie mne opravdu bavila! Skvělá kamera, co si všímá detailů, hraje si s obrazem, ukrývá a pozvolna odhaluje, výborná hudba, kterou mnohdy nahradí jen zvuky a ruchy a příběhy plné násilí vypovídající formou podobenství o naší společnosti. Pro mne nejslabší byl první zářez. V jistých chvílích mi připomněl V pasti (2005), i když zdejší hlavní protagonistka zašla ještě dál. Druhá povídka je syrová a surová s velmi působivým vloženým příběhem ze 2.sv.války - mrazivý masakr! Nejvíce se mi líbila třetí o tajemné mandragoře, která je magická a má nejblíže k horroru (satanskému). Dekadentní klub Mabuse (jak příznačně nazván po známém padouchovi) s německou dark scenou, halucinace, sny, krev (koupelnová scéna je doslova kečupová) a monstrum (tak nějak jsem si vzpomněl na Jakubův žebřík /1990/, ale i na Věc, Vetřelce a všechny ty fajnové monstr filmy). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • První povídka, kdy dívka poslouchá zprávy v rádiu, kde mluví o brutální vraždě, se skutečně stala v červnu 2012. (Kudly4)

Reklama

Reklama