Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (206)

lioncel 

všechny recenze uživatele

V plné nahotě se zde ukazuje, že Nicholas Sparks v posledních letech už své romány sám nepíše - dělá to za něj podle mého nějaký nepříliš kvalitní počítačový program .. Sparks jen naťuká na klávesnici zadání, tj. námět, hlavní postavy a možná i požadovaný počet stran ... jak jinak si vysvětlit, že má vše z poslední doby na jedno brdo, podle téměř totožného vzorce ... ano, vím že každý spisovatel má svůj nezaměnitelný rukopis, který si čtenáři buďto oblíbí, nebo ho prostě nevyhledávají, pokud jim nesedí ... - takže - no, zkrátím to, škoda jeho talentu, vždyť Lahev či Zápisník - to byla nádhera .... raději pojďme k filmu: zachraňuje ho Britt Robertson / Sophia Danko (5 hvězdiček), výborný Alan Alda / Ira Levinson (hodně smutný pohled, jak Alda věkem sešel) a vlastně i ten poměrně dost prkenný Scott Eastwood / Luke Collins zde ve své roli kovboje nijak nepřekážel .. co mi tentokráte ale poměrně hodně nesedělo (svým obsazením), bylo to vracení se v čase .... summary : film je na tři hvězdy - já přidávám ještě jednu bonusovou pro Britt ... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa pekná romantika. Britt Robertson považujem za peknú tváričku, ale chýba mi tam nejaká iskra. Scott Eastwood mi vadil, asi preto, že cowboji sa u mňa nespájajú s ideálom muža. Hlavne od Skrotenej hory :) Ale, že sa mestský typ dievčaťa obetoval ako prvý v prospech vidláka, to ma prekvapilo. Očakával som scenár opačný. Príjemný záver a že je dnes takých žien už málo, hodnotenie dávam nadpriemerné. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(100/2015) / Nebyť úžasného Alana Aldu, ktorý filmu dokázal predať neskutočne krásne emócie, bol by Longest Ride asi len podpriemernou romantikou. Dejová línia z minulosti dodala filmu zmysel a šmrnc. A celkom musím oceniť aj parádne spracovanú bull ridingovú časť. V danom momente ma film potešil a zabavil. (8/10) ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Film nepřichází s ničím novým ani zajímavým. Všechno co se v něm odehrává jsme už viděli tisíckrát někde jinde. Opět je to natočeno podle té kýčovité šablonky zamilovat se, rozvést se a pak se zase dát dohromady - tentokrát v kovbojském provedení. Navíc je to celé strašně natažené na něco přes dvě hodiny, i když by k odvyprávění toho příběhu stačila jedna. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Reklama

Reklama