Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (206)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem se začal na tenhle film koukat, tak jsem se musel smát při pohledu na filmové plakáty zfilmovaných děl spisovatele Nicholase Sparkse. Vlastně hned od prvního filmu je invence prakticky nulová. Buď na plakátu vidíte pár v obětí nebo pár, který proti sobě hledí. A vlasy se navzájem dotýkají tak, aby vyvolaly pocit romance. Pozadí je nejčastěji nekonečná písečná pláž. Co se týče filmů, s ničím novým nepřichází. Nicméně linie, ve které hraje Alan Alda mi přišla hrozně hezká. On je jako herec neskutečný bourák a do své postavy toho dokázal dát opravdu hrozně moc. I  vyprávění jeho životní příběhu mi přijde daleko zajímavější, než to s Eastwoodem. To ale neznamená, že by mě Eastwood jako herec nezajímal. Jen tady to prostě na celé čáře prohrál s Alanem Aldou, který byl pro mě tou hlavní postavou tohoto filmu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak pekne navrstvené na seba sú všetky tie roviny, ktorými film disponuje. Nie je to o kovbojoch, nie to retrospektíva, nie je to ultra presladená lovestory so všetkými peripetiami cez krízu, rozchod až po happyend. Teda, primárna rovina je úplne taká, ale zmierňuje to práve tá retrospektíva a celkom solídne zábery na fakt rozzúrených býkov. A dobre no, ústrednej dvojke to extrémne ladí, chemicky všetko funguje a dobre sa na nich pozerá. Mna to celkom prekvapilo a aj potešilo a bez ujmy som prežil tie dve hodinky. Viac vojny alebo menej cukru. 3 z 5 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pri tých všetkých sfilmovaných "sparksovkách" to už akosi stráca to svoje niekdajšie čaro. Už predchádzajúci filmový počin The Best of Me nedosahoval kvalít ako predchádzajúce filmy podľa Sparksovych diel. A v podobných dojmoch to u mňa pokračovalo aj pri tomto filme. Dvojica časových rovín, ktoré boli svojim spôsobom ako cez kopirák, bola síce dobrým základom, ale dávny príbeh o umelkyni a vojakovi bol určite o triedu pútavejší ako ten odohrávajúci sa v súčasnosti - teda romanca medzi sympatickou Sophie a egocentrickým narcisom Lukom. Nikdy som nechápal čo na tom rodeu tí ľudia vlastne vidia. Ako môže niekomu tých pár sekúnd predvádzania stáť za riskovanie života? A ja napr. neviem čím by si relatívne inteligentnú Sophie mohol získať akurát hentaký sebavedomý debilko (asi jedine svojim vzhľadom?). Ale zbytočne polemizovať. Čo sa týka filmu, nebyť poslednej vynikajúcej štvrtiny (najmä scény z aukcie), tak by som to považoval za obyčajný brak, no vďaka tým scénam spejúcim k vyvrcholeniu filmu dávam aspoň 3*. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná romantika, která na mě zapůsobila a to hlavně přidanou hodnotou, kterou představovalo vracení se v čase a vyprávění moc sympatickým staříkem. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, ale za podívání určitě stálo a to už kvůli potomkům tří filmových legend. Navíc ve finále pěkný konec, ale to už se nechte překvapit. 80% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Příběh vás provází hned dvěmi romantickými dějemi a vy si máte vybrat, který z nich je lepší. Příjemně mě překvapil Alan Alda, ale po pravdě mi nic neříkají cowboyové, dopisy a už vůbec umění. Co mi však dost říká je Britt Robertson. Nádherná holka co se narodila aby byla viděna. Zatím herecky nic moc, ale třeba dospěje. Koukatelná ale rozhodně je. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)

Reklama

Reklama